Vanzarile de jocuri video pe piata din SUA au inregistrat un avans de 9% in luna august, fata de aceeasi perioada a anului 2007, pana la valoarea de 994,8 milioane de dolari. Acestea au fost impulsionate de lansarea jocului Madden NFL 09.

In ceea ce priveste hardware-ul, americanii au cumparat produse in valoare de 384,6 milioane de dolari in luna august, mai mult cu 3% fata de anul trecut. Cel mai bine vandut produs au fost Nintendo DS, in 518.300 de unitati , conform datelor companiei NPD Group. Nintendo Wii s-a vandut in 453.000 de unitati in timp ce consola de la Microsoft, Xbox36, a fost comercializata in 195.200 de unitati.

La nivel de software vanzarile au avansat cu 13 procente, pana la 489,1 milioane de dolari. In topul vanzarilor in luna august a fost Madden NFL 09, realizat de Electronic Arts, urmat de Wii Fit si Mario Kart, jocuri realizate de Nintendo.

Cu toate ca situatia economica din SUA este inca dificila, industria jocurilor video este intr-o continua expanisune. Vanzarile au fost impulsionate si de reducerile pe care producatorii le-au aplicat consolelor ce le comercializeaza.

Sursa: Star Tribune