ele mai mari creșteri s-au înregistrat anul trecut pentru circuite (+35%), turoperatorul având peste 120 de programe în ofertă, cu avionul și autocarul, în Europa, Asia, Africa, America de Nord și America de Sud. Cele mai vândute circuite au fost cele în Rusia, Portugalia, Israel și Iordania, Italia, Spania și Grecia. În cazul turismului individual, Paralela 45 a înregistrat o creștere de 23%, cele mai căutate destinații fiind România, Bulgaria, Grecia și Turcia.

Vacanțele cu zboruri charter din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara au avut un plus de 18% în 2017, cursele săptămânale înregistrând un grad mediu de ocupare de 98%. Insulele din Grecia (45%), dar și Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), urmate de Portugalia și Croatia, au fost cele mai căutate destinații. Odată cu lansarea noului portal, toamna trecută, rezervările și vânzările de vacanțe s-au realizat într-un procentaj semnificativ și online.
Pentru 2018, compania estimează o creștere a vânzărilor cu 20% generată de noile destinații cu zboruri charter oferite, de  destinațiile consacrate, de noile circuite și de creșterea cu 45% a turismului intern, impulsionat de voucherele de vacanță.

În 2018, turoperatorul a adaugat în oferta sa chartere din Bucuresti spre insulele Samos și Lesbos (Grecia), litoralul albanez, Alanya (Turcia), sejururi în Puglia (Italia) și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureș. Toate acestea se adaugă destinațiilor de vară oferite constant turiștilor, cum ar fi Grecia, Turcia, Spania, Portugalia, Italia, Croația, Cipru de Nord și Sud. În plus, afacerile companiei vor crește și datorită viitoarelor invesțiții în turismul de incoming și în dezvoltarea turismului de business.

“Începutul lui 2018 are perspective deosebit de bune, este un an în care românii sunt și mai deschiși să călătoarească în străinătate. În perioada de Early Booking au rezervat cu 50% mai multe vacanțe în Turcia față de anul trecut, cu 20% mai multe pentru Grecia. Creșterea pentru Bulgaria este de 15%, pentru Spania și România de 10%. În perioada de Early Booking aleg ce hotel doresc și beneficiază și de reducerile oferite de partenerii noștri hotelieri”, a spus Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În perioada de Early Booking vacanțele au reduceri de până la 45% și pornesc de la 320 de euro/persoană pentru un sejur de șapte nopti, preț care include zbor charter, cazare la un hotel de trei stele, transferuri și asistență turistică. Pentru un sejur pe litoralul românesc tarifele de vacanță încep de la 70 euro/persoană pentru un sejur de cinci nopti la un hotel de trei stele.

Toate tarifele afișate de companie reprezintă costul final al vacanței, politica după care se ghidează turoperatorul fiind: respectăm turiștii, zero taxe ascunse. Compania a investit recent 120.000 euro în extinderea rețelei la 43 de agenții proprii și în franciză, inaugurând șapte noi puncte de lucru în București, Brașov, Arad, Bacău și Sfântu Gheorghe. Cel mai nou se deschide în ianuarie, la București, în cartierul Militari.