Rezultatele testelor PCR au crescut de la 4% la 6% în doar șapte zile, până la jumătatea lunii august, arată agenția Robert Koch din Germania.

„Acest lucru deminstrează acum, în mod clar, începutul celui de-al patrulea val, care devine din ce în ce mai puternic, în special din cauza infectărilor populaţiei adulte tinere”, se arată în raport preluat de dw.com.

La sfârșitul lunii iulie, varianta Delta a început să facă primele victime printre cei tineri

Rata de incidenţă în ultimele şapte zile a fost joi de aproximativ 44 de cazuri la 100.000 de locuitori, iar variațiile regionale sunt foarte puternice.

E bine de știut că 63,7% din populaţie a fost vaccinată cu o doză,  iar peste 58,2% din populație este complet imunizată. Multe dintre rezultatele RKI,  care au apărut după ultimele analize se referă mai ales la datele din prima săptămână a lunii august.

Germania cere pașaportul covid la graniță începând din acest weekend

Dacă până acum Germania cerea doar testul negativ  de la turiștii care soseau din zone de risc, acum, mai nou, este nevoie să prezinte și dovada vaccinării anti-Covid, a recuperării după ce au trecut prin simptomele bolii, sau un test negativ la boală.  ( citat de Reuters).

Aceste măsuri sunt foarte drastice și menite să evite un scenariu grav pe care îl poate aduce în prim-plan noua variantă Delta, extrem de periculoasă.

Germania face parte din zonele unde sunt înregistrate cele mai contagioase variante ale COVID 19. Printre aceste regiuni se numără Spania,  Marea Britanie sau Țările de Jos, unde oamenii bolnavi sunt din ce în ce mai mulți, cu forme foarte grave.

Așadar, toți călătorii care vor sosi din acest weekend în Germania vo fi obligați să prezinte și pașaportul de vaccinare, altfel nu vor avea accesul în țară.