Conform unui comunicat de presă al Visa Europe, contribuabilii au realizat, anul trecut, aproape 750.000 de plăţi cu cardul pentru a-şi achita obligaţiile fiscale, în creştere cu 49% faţă de 2014. 

'Românii şi-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-şi achita taxele şi impozitele datorate statului, iar creşterea spectaculoasă este în mediul online, unde numărul tranzacţiilor s-a dublat. În aceste condiţii, ne bucură să vedem că autorităţile s-au angajat să susţină plăţile cu cardul şi dezvoltarea platformei ghişeul.ro, iar aici mă refer la strategia MCSI şi MFP pentru 2016. Aceste iniţiative vin în sprijinul eforturilor derulate în România de Visa şi băncile membre încă din 2009, inclusiv prin campanii de informare şi educare, precum cea de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul care, în acest an, va începe din februarie', a declarat Cătălin Creţu, directorul regional pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe. 

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, derulează, în perioada 1 februarie – 31 martie 2016, cea de-a şaptea ediţie a campaniei anuale de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul, sub sloganul 'Plăteşte impozitul local cu orice card Visa şi poţi trăi fără griji 10 ani de zile'. 

'Toţi posesorii de carduri Visa, persoane fizice sau juridice, care îşi achită în perioada campaniei taxele şi impozitele locale cu orice card Visa, vor participa în mod automat la tragerile la sorţi pentru câştigarea unuia dintre cele 60 de premii zilnice sau a marelui premiu în valoare de 60.000 de lei', se menţionează în comunicat. 

Taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu cardul la POS-urile instalate în sediile administraţiilor locale şi oficiile poştale care acceptă tranzacţiile cu cardul, online pe www.ghişeul.ro şi pe platformele puse la dispoziţie de unele administraţii locale, precum şi la infochioşcurile instalate la sediile administraţiei locale, în supermarketuri şi mall-uri. 

La finalul anului trecut, 210 primării din întreaga ţară acceptau plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul la POS şi/sau online. 

AGERPRES