Potrivit informațiilor oferite de ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, peste o mie de companii cu capital din Bavaria sunt înregistrate în România. Ministrul a spus după şedinţa comună a guvernelor că valoarea schimburilor comerciale între țara noastră şi landul german a ajuns la 8,37 miliarde euro.

Peste o mie de companii cu capital din Bavaria sunt înregistrate în România

Ştefan Radu Oprea a subliniat și că România a exportat cu 1,2 miliarde euro mai mult decât a importat din Bavaria.

„În cadrul ședinței comune ale guvernelor României și Bavariei, condusă de premierii Marcel Ciolacu și Markus Söder, am vorbit despre importanța relațiilor economice. Valoarea schimburilor comerciale a ajuns la 8,37 miliarde euro, cu un plus de 1,2 miliarde euro în favoarea României”, a scris Ştefan Radu Oprea pe Facebook.

Din această perspectivă, scrie ministrul, Bavaria se situează pe primul loc dintre toate landurile Germaniei. Sunt peste 1.000 de companii cu capital bavarez înregistrate în România, potrivit ministrului.

De asemenea, foarte multe dintre ele își măresc astăzi capacitățile de producție contribuind la creșterea de 34% a investițiilor străine în România, în primele patru luni ale anului.

Ştefan Radu Oprea spune și că a semnat cu viceprim-ministrul, ministru de stat pentru afaceri economice, dezvoltare regională și energie, Hubert Aiwanger, un Memorandum de Înțelegere pentru promovarea spiritului antreprenorial și sprijinirea IMM-urilor și a Start-Up-urilor.

Ștefan-Radu Oprea
SURSA FOTO: Ministerul Economiei

A fost implementată o campanie de promovare a României ca destinație de vacanță

Ministrul informează și că a fost implementată o campanie de promovare a României ca destinație de vacanță. Astfel, au fost colantate 625 de taxiuri cu imagini sugestive.

Aceste taxiuri circulă în München, Berlin, Frankfurt și Hamburg. Potrivit ministrului, efectul va fi unul maximal cu atât mai mult cu cât campania se desfășoară pe timpul Campionatului European de Fotbal.

Marcel Ciolacu a fost primit marți de către prim-ministrul Statului Liber Bavaria

Amintim că Marcel Ciolacu a fost primit marți de către prim-ministrul Statului Liber Bavaria, Markus Söder. Oficialul român a participat luni seară la meciul României cu Ucraina de la EURO 2024.

Oficialul german a observat avansurile României în lupta împotriva corupției. Totodată, a subliniat importanța completării aderării României la Spațiul Schengen.

El a menționat și colaborarea în combaterea criminalității. Markus Söder a amintit și de prezența a peste 1.000 de studenți români în Bavaria.