Valeriu Gheorghiță face anunțul momentului! Coordonatorul campaniei de vaccinare nu va intra în politică

Valeriu Gheorghiță a precizat că, la începutul pandemiei nu se aștepta să ajungă în această postură.

„Niciodată nu mi-a trecut prin cap acest lucru, chiar mă gândeam și în niciunul dintre scenarii nu mă vedeam în acest lucru și e prima dată când nu știu ce voi face peste un an sau doi”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă dorește să intre în politică în viitorul apropiat, acesta a declarat ”nu categoric”.

„Știu aceste situații, dar nu este cazul meu. Îmi doresc să practic medicina în continuare, să fiu alături de pacienții mei, de studenți, îmi doresc să mă dezvolt din punct de vedere al profesiei academice. Este activitatea pentru care am muncit ani de zile și ar fi păcat să renunț”, a completat Valeriu Gheorghiță.

Cum a fost anunțat că va fi coordonatorul campaniei

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit și despre cum a fost anunțat de funcția pe care o avea. Potrivit celor spuse, a aflat că va coordona campania de imunizare în urma unei întrevederi cu președintele Iohannis.

„A fost o întrevedere pe care am avut-o înainte să fiu desemnat. E absolut firesc să vrei să cunoști o persoană căreia vrei să îi incredintezi un demers absolut strategic și de siguranță națională și ulterior am fost anunțat că mi se încredințează această mare responsabilitate”, a povestit Valeriu Gheorghiță.

Președintele Iohannis, alături de echipă

Valeriu Gheorghiță a mai povestit că președintele Klaus Iohannis a fost alături de eforturile echipei care coordonează campania de vaccinare.

„L-am simțit alături și apreciez că rolul dumnealui este extrem de important în toată această campanie și îi mulțumesc pe această cale că mi-a încredințat această misiune extrem de onorantă, plină de responsabilitate, am înțeles care e rolul și misiunea mea și sper să reușesc să fac ca lucrurile să fie cât mai bine organizate în continuare”, a precizat medicul.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea