Producătorul francez de componente auto Valeo, la care statul francez deţine o participaţie de 8%, a anunţat că-şi va simplifica structura la patru divizii, de 11 în prezent, pentru a îmbunătăţi eficienţa companiei, a majora cota de piaţă şi consolida situaţia financiară, transmite Mediafax.

Astfel, activitatea producătorului de piese auto se va concentra în jurul unităţilor de sisteme de detecţie şi confort, sisteme de propulsie, termale şi de vizibilitate, se arată într-un comunicat al companiei.

„Organizarea în 11 divizii nu mai corespunde globalizării pieţelor noastre”, a declarat directorul executiv al companiei, Jacques Aschenbroich.

Valeo a anunţat că programul de simplificare va fi prezentat pentru analiză sindicatelor.

Aschenbroich a declarat în iunie că va încerca să vândă o parte din activele nestrategice atunci când condiţiile de pe piaţă vor permite luarea aceastei măsuri. El a preluat funcţia de director general după plecarea controversată a lui Thierry Morin, în mai, după un scandal legat de primele substanţiale pe care acesta le-a primit cu toate că producătorul auto se afla în dificultate.

În primul trimestru, Valeo a înregistrat o reducere de 33,4% a vânzărilor.

SURSA: Mediafax