Vaccinul Pfizer este recomandat femeilor însărcinate și mamelor care alăptează care iau în considerare vaccinarea împotriva Covid-19, spune Khairy Jamaluddin, potrivit thestar.com.

Ministrul coordonator al Programului Național de Imunizare Covid-19 a spus că vaccinurile Sinovac și AstraZeneca nu sunt recomandate femeilor însărcinate și care alăptează în acest moment, iar cele cu îndoieli ar trebui să consulte medicii.

„Pe baza sfaturilor Ministerului Sănătății, Pfizer este potrivit pentru utilizare de către viitoarele mame însărcinate între 14 și 33 de săptămâni.

„Pentru mamele care alăptează, este potrivit ca acestora să li se administreze și Pfizer”, a spus el într-o conferință de presă virtuală cu ministrul Sănătății Datuk Seri, dr. Adham Baba, în cursul zilei de luni.

Vaccinul Astrazeneca nu este recomandat femeilor însărcinate

Totodată, Khairy a mai spus că actualele orientări clinice sunt că atât Sinovac, cât și AstraZeneca nu sunt recomandate femeilor însărcinate în acest moment.

„În ceea ce privește mamele care alăptează, datele sunt limitate, iar recomandarea va fi făcută după consultare.

„Pur și simplu ne-a venit la cunoștință atunci. Oricine are îndoieli ar trebui să consulte medicii respectivi”, a spus el.

Khairy a menționat, de asemenea, că a îndrumat grupul de lucru pentru imunizarea Covid-19 să se coordoneze cu spitalele și specialiștii, astfel încât femeile însărcinate între 14 și 33 de săptămâni să poată fi prioritizate pentru vaccinul Pfizer.