Un nou studiu de laborator realizat de Moderna, dar care nu a fost încă revizuit și de alți cercetători a demonstrat eficiența vaccinului împotriva noilor tulpini ale coronavirusului, scrie EFE. 

Potrivit unui comunicat transmis de Moderna, vaccinul a indus dezvoltarea de anticorpi împotriva tuturor variantelor supuse unui test “in vitro”, precum Beta, identificată în Africa de Sud, varianta Delta din India, dar şi altele identificate în Nigeria, Uganda şi Angola.

De menționat este faptul că Moderna, care lucrează la o strategie de dezvoltare clinică pentru a proteja împotriva variantelor, a utilizat plasmă de la opt participanţi obţinute la o săptămână după cea de-a doua doză în prima fază a testului clinic cu vaccinul său anti-COVID-19.

În prezent, studiul este prezentat într-un document înaintat spre revizuire altor experţi în revista BioRxiv.

Vaccinul Moderna, eficient împotriva tulpinii Delta

Consilierul delegat al Moderna, Stephane Bancel susține că se lucrează intens la studierea variantelor de COVID în lupta pentru învingerea pandemiei de coronavirus.

″În timp ce încercăm să învingem pandemia este imperativ să fim proactivi cu evoluţia virusului. Suntem angajaţi în studierea variantelor emergente, în generarea de date şi în împărtăşirea lor când vor fi disponibile”, a declarat consilierul delegat al Moderna, Stephane Bancel.

În același timp, Bancel a mai subliniat faptul că datele prezentate sunt ”încurajatoare” şi aduc un val de speranţa în legătură cu faptul că vaccinul dezvoltat de Moderna “ar trebui să continue să protejeze împotriva variantelor recent detectate”.

Totodată, el a recomandat vaccinarea întregii populații cu vaccinurile eficiente.

“Aceste descoperiri subliniază importanţa de a continua să vaccinăm populaţia cu o serie primară de vaccinuri eficiente”, a subliniat Stephane Bancel.

Amintim faptul că, alianţa Pfizer-BioNTech anunța și ea că vaccinul anti-COVID-19 produs are o eficacitate foarte ridicată împotriva variantei sud-africane a noului coronavirus, dar și a celei indiene, numită și varianta Delta.