Este răsturnare totală de situație: Vaccinul Moderna poate provoca miocardită sau inflamație cardiacă tinerilor bărbați sub 30 de ani.

Riscul nu este de neglijat, având în vedere ancheta în curs demarată deja de Food and Drug Administration din SUA.

Este răsturnare totală de situație! Riscurile la care te expui vaccinându-te cu Moderna

Vaccinul anti – COVID – 19 al Moderna este investigat de către Food and Drug Administration pentru o posibilă legătură cu un risc ridicat de inflamație cardiacă la adulții tineri.

Se crede că unii dintre cei care primesc vaccinul companiei prezintă un risc mai mare decât se credea anterior de a fi diagnosticați cu o rară afecțiune a inimii, dar este prea devreme pentru ca autoritățile de reglementare să ajungă la o concluzie în acest moment.

Este nevoie de mai multă muncă înainte ca o recomandare să poată fi făcută, au declarat surse pentru The Washington Post, potrivit International Business Times.

”Nu am ajuns la o concluzie în acest sens”, a declarat o sursă familiarizată cu ancheta.

În iunie, FDA a adăugat un avertisment la vaccinul Moderna anti-COVID-19 care spunea că există un risc rar de miocardită sau inflamație cardiacă, care se observa în primul rând la bărbații tineri. Avertismentul a fost adăugat și la serul Pfizer împotriva COVID -19.

1 milion de cazuri de miocardită în 2019

Dar autoritățile de reglementare a sănătății au spus că beneficiile vaccinului COVID pentru a preveni virusul depășesc riscurile.

Potrivit Fundației Miocardita , în 2019 au existat 1 milion de cazuri de miocardită, despre care se spune că reprezintă anual 5% până la 20% din decesele subite.

Nu există nici un remediu pentru miocardită, dar există tratamente eficiente pentru boală dacă este depistată devreme, arată fundația.

Simptomele inflamației cardiace, conform Fundației Miocardita, includ:

– Respirație scurtă;
– Oboseală;
– Palpitații cardiace;
– Durere sau presiune toracică;
– Amețeală;
– Umflături la nivelul mâinilor, picioarelor, gleznelor și picioarelor;
– O pierdere bruscă a cunoștinței.

Apariție de 2,5 ori mai mare a inflamației cardiace față de vaccinul Pfizer

Poate exista o apariție de 2,5 ori mai mare a inflamației cardiace sau a miocarditei la pacienții cu vaccinul Moderna față de vaccinul Pfizer pe baza datelor dintr-un raport din Canada, care sugerează că bărbații cu vârsta sub 30 de ani au fost identificați cu un risc mai mare, arată sursa citată.

Autoritățile analizează, de asemenea, date din SUA, pentru a determina dacă există dovezi ale unui risc crescut în populația SUA din cauza vaccinul Moderna anti-COVID-19, a informat The Washington Post .

Purtătorul de cuvânt al FDA, Stephanie Caccomo, a declarat într-o conferință de presă: ”Putem spune că FDA este absolut angajată să revizuiască datele pe măsură ce acestea devin disponibile pentru noi.

Am comunicat anterior despre miocardita și vaccinurile COVID-19 și dacă noi informații modifică profilul risc / beneficiu, vom actualiza publicul în consecință. ”

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor examinează, de asemenea, vaccinul Moderna prin intermediul Comitetului său consultativ pentru practicile de imunizare.

Vineri, după anunțul anchetei făcute de FDA, acțiunile Moderna se tranzacționau la 366,50 USD, în scădere cu 9,03 USD sau cu 2,4%.

Sursă foto: Dreamstime.