Campania de vaccinare din România primeşte un nou impuls. Este vorba despre o nouă tranşă de doze ale serului împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech. Dozele sunt programate să ajungă astăzi, 5 aprilie, în ţara noastră.

Vom primi dozele de vaccin pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara

Potrivit unui anunţ al CNCAV (Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea CNCAV împotriva COVID-19), o nouă tranşă de vaccin Pfizer-BioNTech va ajunge luni în România. Dozele urmează să fie livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Este vorba despre 511.290 de doze de vaccin Pfizer.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, se mai arată informarea transmisă duminică de către CNCAV.

Cum vor fi distribuite dozele către centrele din întreaga ţară?

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 171.990 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 66.690 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 45.630 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.

România se apropie de 3 milioane de doze primite de la Pfizer

România a recepţionat, până la acest moment, 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai menţionează informarea CNCAV.