În staţiunile montane s-au deschis, până acum, pârtiile din Arieşeni, Arena Platoş, Cavnic, Harghita Mădăraş, Rânca, Sinaia, Straja, Sureanu, Topliţa.

În staţiunea Arieseni din judeţul Alba, preţurile pentru o urcare cu teleschiul, în funcţie de pârtia aleasă, pornesc de la 2 lei şi ajung la 4 lei pentru copii, iar pentru adulţi sunt cuprinse între 3 şi 7 lei. Închirierea unui echipmanet sportiv complet, pe zi, costă 35 de lei, arată arieseni.info.

În staţiunea Arena Platoş, din judeţul Sibiu, un abonament de o zi costă, pentru adulţi, minimum 58 de lei şi maximum 80 de lei, în funcţie de perioadă. Pentru copii, taxa de acces porneşte de la 38 de lei şi poate costa şi 60 de lei, iar pentru studenţi şi pensionari, preţurile încep de la 40 de lei pe zi şi ajung la 75 de lei în vârf de sezon, în timpul săptămânii.

În Cavnic, judeţul Maramureş, potrivit superskicavnic.ro, preţul pentru un abonament de o zi pentru un adult este de 90 de lei, iar preţul pentru studenţi, pensionari şi copii este de 80 de lei. În ceea ce priveşte închirierea echipamentului complet, costurile sunt cuprinse între 40 şi 60 de lei pe zi, şi diferă în funcţie de modelul schiurilor.

Preţuri mici pe pârtiile din Harghita

În staţiunea Mădăraş, din judeţul Harghita abonamentul de o zi pentru adulţi este 63 de lei, iar pentru copiii care au depăşit vârsta de şase ani este de 44 de lei. În ceea ce priveşte staţiunea Rânca, care în prezent dispune de şase pârtii de ski, preţurile practicate pornesc de la 6 lei de adult pentru o urcare şi doi lei pentru copil, iar închirierea unui exhipament complet de schi este de 25 de lei pe zi. În staţiunea Topliţa, din judeţul Harghita pentru a urca o singură dată cu teleschiul, un adult trebuie să plătească 2 lei, iar taxa pentru un copil sub 14 ani este de 1,5 lei, în timp ce un abonament de o zi pentru adulţi este de 45 de lei.

În Sinaia, pe pârtia Valea Soarelui, în timpul săptămânii, o urcare pentru adulţi este de 20 de lei, iar pentru copii de 13 lei, în timp ce în weekend  adulţii plătesc 34 de lei pentru o urcare, iar copii 25 de lei. Aici, un abonament pentru o zi pentru adulţi este de 140 de lei, pentru studenţi de 135 de lei şi pentru copii de 120 de lei. Amatorii de schi, pot opta şi pentru o cartelă de 24 de puncte, pentru care adulţii plătesc 75 de lei, studenţii 65 de lei, iar copii 50 de lei, cu care pot urca pentru două sau şase puncte cu gondola. La Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, respectiv 26 de km de domeniu schiabil, iar pentru copii sub şase ani intrarea este gratis. În staţiune, adulţii plătesc 50 de lei pentru un abonament de schi de o zi, iar pentru cinci urcări pe pârtie 19 lei. O cartelă pentru tot sezonul costă 190 lei, cât timp preţul închirierii echipamentului este cuprins între 25 şi 40 de lei.

Poiana Braşov este cea mai populară staţiune de schi din România, având un domeniu schiabil care se întinde pe aproximativ 80 de hectare şi un total de 24 km de pârtii cu diverse grade de dificultate. De altfel, şi preţurile sunt pe măsură. Un abonament de o zi costă 140 de lei pentru adulţi şi pentru copii 80 de lei. Închirierea de echipamente ajunge şi la câteva sute de lei, în funcţie de calitatea echipamentului.

Unde patinăm

Românii pentru care schiatul reprezintă un sport extrem îşi pot etala talentul la patinoar. Este mai ieftin şi nu e întotdeauna nevoie de antrenor.
În Suceava s-a deschis patinoarul Areni, unde taxa de intrare pentru preşcolari, elevi şi studenţi este de 5 lei iar pentru adulţi 9 lei. Lunea, patinoarul este închis pentru refacerea luciului şi a gheţii. În Bacău, a fost deschis parinoarul Gepex, iar biletul costă 10 lei, în zilele de luni, marţi miercuri şi joi, cât timp, vineri, sâmbătă şi duminică, taxa de intrare este de 15 lei. La Gepex, închirierea de patine este gratuită, dar dacă vrei să-ţi ascuţi patinele trebuie să achiţi 10 lei. Abonamentele practicate de patinoarul Gepex sunt cel de 14 zile care costă 80 de lei şi cel de 30 de zile, de 150 de lei, care permite amatorilor intrări nelimitate dar nu şi închiriere şi ascuţit de patine. Şi Deva se numără printre oraşele în care deja s-au deschis patinoarele, iar taxa de acces este de 5 lei, în timp ce pentru închirierea patinelor trebuie achitată suma de 10 lei. În Hunedoara, taxa de intrare, de cinci lei, este similară cu cea pentru închirierea patinelor.

Distracţia pe gheaţă costă 10 lei, la Buzău

În Buzău a fost deschis patinoarul Ice Magic unde tarfiul de acces este de 10 lei, iar închirierea patinelor tot 10 lei. În Galaţi, accesul la patinoar timp de o oră şi 30 de minute costă 15 lei, patinele costă 14 lei, ascuţitul 3 lei şi folosirea garderobei 3 lei. În Poiana Braşov, la Patinoarul Olimpic, taxa de acces pentru copii este de 5 lei, iar pentru adulţi de 10 lei, pe serie, iar închirierea patinelor costă 15 lei. Bucureştenii care vor să patineze au mai multe variante, precum patinoarul Drumul Taberei, unde biletul costă 10 lei în timpul sătpămânii şi 15 lei în weekend, iar închirierea patinelor 10 lei, la fel ca şi ascuţirea acestora. Intrarea la Patinoarul Cişmigiu, la cel din Tineretului, de la Piaţa Unirii şi din Herăstrău, costă zece lei de luni până joi, iar de vineri până duminică este de 15 lei. Cei care vor dori să închirieze vor plăti 10 lei pentru două ore.