Încă puțin și se termină vara. Cele mai multe agenții de turism scot la iveală oferte pentru destinații cu plajă, care se potrivesc perfect chiar și în luna septembrie. Portugalia, Grecia, Spania sau Muntenegru sunt doar câteva din țările care prind bine la turiștii românii. Cu un buget de la 500 până la 1.000 de euro, orice turist se poate relaxa pe o plajă celebră sau poate bifa cele mai interesante obiective turistice.

Algarve, regiunea cea mai sudică din Portugalia

„Obrigada“ sau „Obrigado“, după caz. La cât de frumoase sunt plajele din Algarve, ai spune că fiecare portughez pronunță „Mulțumesc“ de cel puțin 100 de ori pe zi. Și nu degeaba sunt numite aici „cele mai bune plaje din Europa“ de către cunoscători. „Portugalia a prins foarte bine. Deși a fost o destinație nouă și în premieră pe charter, în România, anul acesta, a mers destul de bine, existând cerere pe piață. Românii își doresc să descopere din ce în ce mai multe destinații noi“, spune Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays, care a lansat această destinație în 2016. Maria Goicea a dat și câteva exemple de prețuri pentru un sejur de șapte nopți: de la 770 euro de persoană, cazare la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, pentru luna septembrie, sau de la 999 euro de persoană, cazare la patru stele, tot cu mic dejun inclus, pentru luna august. Totodată, turiștii pot alege anumite excursii, opționale, cum ar fi „Best West Algarve“ (49 euro), cu vizitarea celor mai interesante locuri sau excursii către Lisabona (65 euro) și Sevilla (Spania, 60 euro).  Pentru fiecare excursie există însoțitor român, iar prețurile sunt condiționate de participarea unui anumit număr de persoane.

Santorini, insulă din Marea Egee

Dintre vacanțele solicitate de turiști în august și septembrie nu poate să lipsească Grecia. Pentru cine nu știe, Santorini se afă între cele mai romantice insule de pe pământ, destinația fiind ideală pentru luna de miere. Situată între insulele Ios şi Anafi, Santorini este renumită, printre altele, pentru Thira Antică, având elemente arhitecturale din epoca elenistică și romană, și pentru vulcanul activ. Din datele agenției Captain Travel, prețurile pornesc de la  863 euro de persoană, cazare la hotel de patru stele, un sejur de șapte nopți în septembrie, sau de 966 euro de persoană, în august, tot la patru stele.

Tenerife, insulă în Spania


O altă destinație potrivită pentru perioada aceasta este Insula Tenerife, la fel de faimoasă pentru plaje ca și Algarve. În afară de relaxare, turiștii pot opta pentru o serie de sporturi, scuba diving fiind unul dintre cele mai căutate. Această destinație este celebră și pentru vulcanul Teide, Loro Parque, aqua parkuri și multe altele. Potrivit reprezentanților agenției Siculus, prețurile pornesc de la 765 euro de persoană pentru luna septembrie, un sejur șapte nopți, sau de la 1.052 euro de persoană, cu demipensiune, pentru luna august, cazare la hotel de patru stele în ambele cazuri.

Barcelona, al doilea oraș ca mărime din Spania

Considerat de mulți orașul „perfect“ pentru o vacanță, Barcelona se află în topul celor mai vizitate locuri din Europa. Situat pe coasta de nord-est a peninsulei Iberice si pe coasta Mediteranei, și celebru pentru operele lui Gaudi, orașul are o bogăție culturală ieșită din comun. Între punctele pe care trebuie să le viziteze un turist se află și Sagrada Familia (Familia sacră) sau Parcul Guell. Potrivit datelor Cocktail Holidays, există un program social, fără limită de vârstă pentru Barcelona și Costa Brava, de la 508 euro de persoană, cu toate taxele incluse, cazare pentru cinci  nopți, cu pensiune completă, la hotel de patru stele. 

Muntenegru, țară în Peninsula Balcanică

Muntenegru este o destinaţie interesantă pentru vacanţă, accesibilă şi ca distanţă şi financiar, potrivită atât pentru turismul de relaxare, cât și pentru cel de aventură. Este unul din puținele locuri unde, dacă stai la un hotel pe plajă, poți merge și să faci drumeții pe munte sau chiar alpinism. Așadar, este recomandată pentru cei care nu vor doar plajă, ci și multe activități sportive. Muntenegru are foarte multe locuri frumoase, însă unul special este Golful Kotor, cu un oraș medieval cu străduțe înguste și pietruite. Potrivit datelor Tarom Tours, un sejur de șapte nopți, cu demipensiune, poate porni de la 765 euro de persoană, pentru luna septembrie, cazare la patru stele.