Acesta este motivul pentru care, în timp, Turcia a devenit un loc al diversității, fiind influențată de popoarele care au făcut comerț în multe dintre orașele sale timp de secole. Astfel, țara se remarcă printr-o multitudine de monumente religioase, situri arheologice și bunătăți culinare, fiind o destinație turistică extrem de interesantă.

 

Te-ai decis să vizitezi Turcia în 2019? Dacă vrei să optezi pentru una dintre ofertele all inclusive din Turcia, iată care sunt destinațiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

Bodrum, refugiul tău la malul mării

Pe vremuri locul Mausoleului din Halicarnassus, considerat ca fiind una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, Bodrum este în prezent un oraș modern, împânzit de restaurante elegante și magazine colorate.

 

Din păcate, Mausoleul a fost distrus de o serie de cutremure, însă Bodrum are numeroase alte puncte turistice care pot fi vizitate. Dintre acestea, amintim: Castelul Bodrum, Muzeul de Arheologie Subacvatică Bodrum și un port unde se poate încerca bucătăria locală și se pot admira ambarcațiuni care valorează milioane de dolari.

 

Plajele din Bodrum merită să fie văzute, în special pentru că sunt organizate în funcție de preferințele turiștilor. Astfel, dacă sunteți obișnuiți cu agitația și nu plănuiți să fugiți de aceasta, puteți opta pentru „Downtown”, una dintre cele mai cunoscute și frecventate plaje ale orașului.

 

Dacă sunteți și mai îndrăzneți de atât și v-ar surâde câteva senzații tari nautice, alegeți „Gümbet.” Nu în ultimul rând, dacă sunteți adepții relaxării și vă place intimitatea, plaja „Turgutreis” este cea recomandată.

Ölüdeniz, laguna albastră înconjurată de peisaje unicat

Ölüdeniz este o destinație populară pentru iubitorii zborului cu parapanta și nu numai. Așezată pe coasta de sud-vest a Mării Egee, Ölüdeniz are mai multe plaje interesante, dintre care amintim:

 

  • Lagoon Beach: Această plajă este declarată parc natural și se poate vizita doar plătind o taxă.  Deși apa este cu 10 grade mai rece aici decât în Marea Mediterană, frumusețea peisajului și culoarea minunată a apei atrage turiștii din toată lumea.

 

  • Valea Fluturilor: Din cauza poziționării într-o zonă izolată, această plajă poate fi vizitată doar cu barca, însă experiența merită efortul, mai ales că în zonă trăiesc o mulțime de specii de fluturi care dau un aspect aproape magic acestui loc inedit.

 

  • Patara Beach: Plaja a fost inclusă în topul celor mai frumoase plaje din lume și este cea mai mare din Turcia, cu o lungime de 22 de km și cu o lățime de aproximativ 3 km.


Antalya, destinația potrivită pentru o vacanță completă

Fondată în urmă cu mai bine de 2000 de ani, Antalya este cea mai mare stațiune maritimă din lume și include numeroase atracții turistice demne de vizitat. Printre acestea se numără cascada Duden, loc în care ajungi dacă mergi cu barca sau cu mașina, de-a lungul coastei Antalyei.

 

Orașul vechi al Antalyei, Kaleici, este de asemenea un obiectiv important. Aici, ruine romane și moschei elegante din cele mai vechi timpuri păstrează atmosfera de altă dată. Acest lucru este posibil datorită implicării autorităților locale care au grijă ca zona să fie cât mai bine conservată.

 

Fostul oraș Aspendos nu trebuie să fie ocolit dacă ajungeți până în districtul Serik din Antalya. Aici se pot vedea ruinele impresionante ale Teatrului Aspendos, care datează din anii 160-180 d. Hr., fiind considerat cea mai bine conservată construcție de acest fel din întreaga lume.

 

Așadar, dacă alegi Turcia pentru următoarea ta vacanță, cu siguranță vei avea ce să vezi. De la situri arheologice bine conservate, până la plaje care îți taie răsuflarea prin peisajele minunate și apa limpede precum cristalul, Turcia are multe de oferit celor care o vizitează.