Iată cinci destinații europene pentru care banii nu ar trebui să fie o problemă și unde veți avea parte în vacanță de experiențe culturale și culinare de neuitat, dar și de confort la prețuri accesibile, potrivit Travelawaits

1. Bratislava, Slovacia

Istoria capitalei Slovaciei poate fi retrăită prin clădirile sale. De la palatele în stil baroc, pline de flori, până la structurilede beton din perioada comunistă și la dezvoltarea modernă de pe malul râului, Bratislava are o poveste de spus.

Orașul este situat chiar de-a lungul Dunării, lângă granițele Ungariei și Austriei. Centrul vechi, Staré Mesto, este doar pentru pietoni și este locul perfect pentru a admira obiective istorice în vacanță: clădirea Operei, fântâni și palate superbe și Primăria Veche.

Castelul Bratislava, unde bijuteriile coroanei maghiare au fost păstrate, oferă o panoramă uimitoare a orașului, iar grădinile botanice sunt locul perfect pentru a lua o pauză. Nu va trebui să plătiți mult pentru deliciile culinare și berea slovacă. Chiar și cele mai luxoase hoteluri de cinci stele nu vor costa mai mult de câteva sute de dolari pe noapte.

Bratislava
Bratislava – Slovacia. SURSA FOTO: Dreamstime

2. Istanbul, Turcia

Istanbul este un oraș cosmopolit, plin de viață, al sultanilor, fost centru al Imperiului Otoman, care se întinde pe două continente: Europa și Asia. În ciuda trecutului său glorios, Istanbul este surprinzător de accesibil pentru o vacanță. Multe dintre cele mai cunoscute obiective ale orașului – Sfânta Sofia, Moscheea Albastră și Marele Bazar se pot vizita gratis. Ca să nu mai vorbim că mâncarea turcească este ieftină, sățioasă și delicioasă; de la doner kebab la borek, simit și, bineînțeles, la baclavaua decadentă.

Un tratament spa într-un hamam tradițional turcesc este o experiență unică și realizabilă din punctul de vedere al bugetului. Dacă sunteți în căutarea unui amestec fascinant de istorie și cultură, de lumini, tradiții și cafenele turcești, Istanbulul este alegerea ideală.

Istanbul
Istanbul – Turcia. SURSA FOTO: Dreamstime

3. Cracovia, Polonia

Cruțată în mare parte de bombele căzute în Al Doilea Război Mondial, fosta capitală regală a Poloniei, Cracovia, strălucește din toate punctele de vedere. La fel ca multe alte orașe de pe această listă, zona sa centrală este veche de secole și bine conservată.

Aici puteți admira catedrale, biserici și Castelul Wawel, unde, timp de sute de ani, regii polonezi au fost încoronați. Cultura cafenelelor din Cracovia este plină de viață. O plimbare prin Hala Pânzurilor vă va duce înapoi în secolul al XIII-lea, când zona era un centru medieval de afaceri și comerț. Pentru mai puțin de 100 de dolari, rezervați o excursie de o zi la izvoarele termale.

Cracovia
Castelul Wawel, Cracovia – Polonia. SURSA FOTO: Dreamstime

4. Lagos, Portugalia

Situat în regiunea însorită și pitorească Algarve, din sudul Portugaliei, Lagos este o destinație de vis, foarte accesibilă. Orașul vechi cu ziduri este uimitor, la fel și stâncile cu vedere la Atlantic și formațiunile stâncoase care se ridică din ocean.

Dar plajele din Lagos sunt cele care fac orașul să iasă cu adevărat în evidență prin apa limpede, nisipul auriu și o atmosferă relaxantă. Luați în considerare închirierea unui caiac pentru a vedea coastele superbe.

lagos portugalia
Portul din Lagos – Portugalia. SURSA FOTO: Dreamstime

5. Split, Croația

Orașul de coastă Split este o destinație încântătoare, cu locuri de cazare incredibile. Veți adora acest oraș de la Marea Adriatică, cu mâncare excelentă, vin bun și un litoral superb.

Plimbați-vă pe străzile pietruite, admirați comorile Palatului lui Dioclețian și mai ales călcați pe nisipul fin de pe plajă!

split croatia
Palatului lui Dioclețian, Split – Croația. SURSA FOTO: Dreamstime