Cititor fidel al revistei Capital, Emilian Rada a primit anul acesta o veste grozavă: a câștigat marele premiu al campaniei Capital „Mă abonez și câștig”. În vară, „a intrat în posesia premiului”, petrecând o săptămână  minunată într-o locație de vis: stațiunea Nidri din insula Lefkada. Din vacanța de care s-a bucurat într-una dintre insulele-simbol ale Mării Ionice, cititorul Capital ne-a transmis cateva impresii, dar și mai multe poze.

Jurnal de călătorie

Emilian Rada și soția au zburat spre Lefkada cu un charter Tarom. Au aterizat pe aeroportul Preveza, de unde au fost preluați de reprezentantul Aerotravel și transportați la destinație: vila Sunny Garden din stațiunea Nidri. „În ziua sosirii am avut la dispoziție un reprezentant al firmei Aerotravel, care ne-a făcut o prezentare generală a insulei, ne-a pus la dispoziție harta insulei Lefkada și lista cu croazierele care se fac cu plecarea din portul Nidri”, ne-a scris cititorul nostru. Acesta a făcut și o mică descriere a locurilor în care a ajuns. „Locația unde am fost cazati eu și soția a fost bună, cu toate condițiile necesare pentru a ne simți bine, cu personal amabil, puțin izolată față de forfota stațiunii, dar cu multă liniște și verdeață în jur”, a continuat  Emilian Rada. Prin urmare, a avut multe de văzut, dar a putut să se și odihnească. „În afara croazierelor, timpul l-am petrecut la piscina vilei, am vizitat magazinele din Nidri și am făcut plimbări pe faleză”, ne-a mai scris Emilian Rada.

Cititor fidel de Capital, acesta a observat și aspecte care țin de economie.  Astfel, prețurile sunt de „1,5 – 2 ori mai mari decât în România”. „Dacă nu ai pretenții prea mari, poți sevi un prânz format din două feluri de mâncare la una dintre nenumăratele taverne cu 15-20 de euro de persoană”, mai precizează Emilian Rada. Dintre specialitățile grecești, cititorul nostru a remarcat celebra băutură ouzo, dar și Grilled Burgers Greek și Chicken Gyros,  două feluri de mâncare careau mers de minune cu delicioasele sosuri tradiționale grecești. Un singur aspect negativ a sesizat Emilian Rada – la întoarcere, charterul TAROM a decolat cu o întârziere de o oră, iar pentru această situație nu s-au oferit explicații.