Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat că are în plan modificări uriașe în ceea ce privește Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Ministrul consideră că și ANAF ar trebui digitalizată. Astfel, acesta are în plan implementarea unei aplicații prin care cu un singur click, fiecare persoană să își poată vedea fișă de contribuabil, indiferent dacă este persoană fizică sau juridică.

De asemenea, ministrul a precizat și că implemenetarea acestor lucruri ar duce totodată la eliminarea a mii de locuri de muncă. Planul lui Cîțu este ca până la jumătatea anului ANAF să fie deja informatizat, iar astfel Ministerul va face economii.

O altă măsură pe care Cîțu vrea să o implementeze are în vedere casele de marcat, care potrivit acestuia vor fi legate la sistemul ANAF.

Prin toate aceste modificări, ministrul este de părere că nu va mai exista evaziune fiscală sau cel puțin va fi cu mult redusă.

Declarația ministrului Florin Cîțu

”Vreau să avem aplicaţii pe telefon în relaţia cu ANAF şi cu un singur click online să îţi vezi fişa de contribuabil, persoană juridică sau persoană fizică. Informatizarea e cea care ucide evaziunea fiscală.

Reorganizarea ANAF înseamnă, în acelaşi timp, eliminarea a 150 de posturi de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură.

Vreau să fac economii, pentru că odată cu informatizarea ANAF nu o să mai am nevoie de atât de mult personal. Vreau ca, până la jumătatea anului, ANAF să fie informatizat.

Vreau să legăm casele de marcat la sistemul ANAF”, arată Florin Cîțu.