Apar astfel de fenomene începând de astăzi, ora 12.00 și se vor opri marți la ora 22.00. Se anunță perioade cu instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Majoritatea județelor vor fi afectate.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

Până marți la ora 6.00, în Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

Totodată, până marți la ora 23.00, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.