Victor Ponta parafrazează celebra expresie a președintelui Klaus Iohannis, din momentul în care el a demisionat de la Palatul Victoria. Ponta susține că ”va fi nevoie să moară oameni ca să rămână Guvernul acesta incompetent”, cu referire la decizia PNL de a organiza alegerile locale, în ciuda faptului că avem multe cazuri de coronavirus.

Mesajul lui Ponta:

“Va fi nevoie sa moara oameni ca sa ramana Guvernul acesta incompetent”!

Sistemul de Sanatate se apropie de colaps / Scoala nu se stim daca se deschide sau nu / firmele romanesti se apropie de faliment – dar Orban face Alegeri !

PRO Romania a solicitat un protocol clar , detaliat si eficient pentru organizarea campaniei electorale si a zilei votului in conditii de maxim sigurnanta – Guvernul Orban NU a facut nimic !

PRO Romania a solicitat organizare Alegerilor Locale si Parlamentare intr-un termen cat mai apropiat intre acestea – pentru a reduce riscul de infectare si cheltuielile uriase ( 200 milioane euro doar pentru Locale) – Guvernul Orban NU a raspuns!

Intre sanatatea oamenilor si voturi – Orban a ales voturile/ sa fim siguri ca ii vom arata la vot ce mult a gresit !!!”, a scris Victor Ponta pe Facebook în cursul zilei de luni.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că la alegerile locale pot fi organizate dacă se menține nivelul actual al infectărilor cu coronavirus. Cu aproximativ 1.200 de cazuri noi raportate în fiecare zi, premierul susține că autoritățile au reușit să oprească creșterea numărului de infecții cu coronavirus.

„Am reușit să oprim creșterea. Creșterea e extrem de mică a numărului de cazuri și putem observa că există o limitare clară a răspândirii infecțiilor. (…) La nivelul actual de cazuri zilnice, se pot orgniza alegerilor iar odată cu adoptarea regulilor nu există niciun fel de probleme în ceea ce privește desfășurarea alegerilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul spune că au fost și alte țări care au organizat alegeri și că acest lucru nu a dus la creșterea numărului de cazuri.

„Sunt țări care și-au organizat alegerile, Polonia, Croația, și unde organizarea alegerilor nu a dus la o creștere a numărului de infectări”, a mai spus Ludovic Orban.