În stilul care i-a consacrat, baronii din PSD au pus pe masă o strategie de revigorare a partidului, care însă nu-i poate duce decât în abis. „Pleacă ai voștri, vin ai noștri, românii de rând să rămână tot ca proștii”, pare noul slogan al social democraților.

După ce au gestionat banii publici într-un mod aproape falimentar pentru România, acum, conform surselor Capital, doresc să pună presiune pe ANAF, care ar trebui să acopere golurile bugetare. Mihaela Triculescu are zilele numărate la conducerea instituției și se pare că înlocuitorul va veni din zona de interes Firea – Stănescu. Amenzi pe bandă rulantă la companiile mici, care nu au cotizat la partid pare să fie noua strategie a PSD, au dezvăluit surse pentru Capital. De asemenea, noi taxe ascunse ar urma să intre în vigoare, în contextul în care vistieria țării este aproape goală și nu poate acoperi promisiunile aberante făcute în ultimii doi ani.

Mai multe instituții cheie din stat vor fi decapitate și mai mulți secretari de stat impuși de Liviu Dragnea vor fi scoși din joc. Lia Olguța Vasilescu și Carmen Dan vor fi și ele izolate, chiar dacă la nivel declarativ lucrurile sunt prezentate favorabil lor.

Deși votul negativ al românilor a venit pe fondul unor nemulțumiri legate de modul cum a fost construit Guvernul de la bun început și seria interminabilă de gafe de la cel mai înalt nivel, PSD continuă să se axeze pe același tip de strategie. Schimbă oameni fără expertiză, înscăunați de Liviu Dragnea cu alți oameni fără expertiză, susținuți de baronii neștiutori de carte din partid.

Comunicarea continuă să fie una defectuoasă, dar momentan concentrarea este pe resursa internă. Teama că primarii ar putea vira spre alte partide, îi determină pe mai marii din PSD să le promită chiar și luna de pe cer.

Deocamdată miniștrii vor rămâne pe funcții, tocmai pentru a genera noi probleme, însă cei care nu mai sunt doriți în funcții vor fi înlocuiți treptat odată ce se vor liniști apele. Toți consilierii din Guvern, impuși de Liviu Dragnea vor pleca unul câte unul în următoarea perioadă. Parctic, noua strategie a PSD este ca mai întât să curețe partidul de influența fostului lider, însă soluțiile cu care vin sunt unele la fel de proaste, conform surselor Capital.

Din această ecuație, la finalul zilei pierd românii.