Fauci crede însă că numărul infecțiilor ar trebui să scadă la 3.300 pe zi pentru ca America să poată spune că are controlul asupra coronavirusului, notază Yahoo News.

Expertul în boli infecțioase a făcut aceste comentarii într-un interviu acordat Reuters. Optimismul său este însă temperat, Fauci precizând că, pentru ca America „să revină la un grad de normalitate”, infectările cu Covid-19 trebuie să scadă „cu mult sub 10.000” pe zi.

America s-ar putea confrunta cu o creștere a numărului de cazuri în această iarnă

El nu și-a ascuns îngrijorarea, afirmând că America s-ar putea confrunta cu o creștere a numărului de cazuri de infectări în această iarnă, creștere provocată de persoanele nevaccinate și de scăderea imunității la vaccin.

Potrivit Centrului pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor (CDC), 70,6% dintre adulții din SUA au fost complet vaccinați împotriva virusului.

Statele Unite au confirmat o medie de aproape 83.500 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi, în ultima săptămână, în creștere cu 14% față de săptămâna precedentă, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Această dinamică va avea un impact negativ chiar și asupra persoanelor vaccinate

Fauci crede că numărul infecțiilor ar trebui să scadă la 3.300 pe zi pentru ca America să poată spune că are controlul asupra coronavirusului. „În mod evident, oamenii cei mai vulnerabili sunt cei nevaccinați”, a spus Fauci, potrivit ABC News.

”Dar când avem un virus transmisibil precum Delta, în contextul scăderii imunitații, această dinamică va avea un impact negativ chiar și asupra persoanelor vaccinate”, susține Fauci.

Autoritățile federale de reglementare au dat undă verde vaccinării cu a treia doză doar pentru persoanele de peste 65 de ani, pentru cei cu afecțiuni preexistente și pentru cei care locuiesc sau lucrează în unități cu risc ridicat. Urmează însă ca administrația Biden să decidă procesul de extindere a autorizației privind doza booster pentru toți adulții.

Virusul poate fi adus sub control până în primăvara lui 2022

Expertul american crede că, dacă se va permite vaccinarea cu a treia doză pentru toți americanii, atunci virusul poate fi adus sub control până în primăvara lui 2022. „Putem să ne uităm și să vedem ce fac țările care au adoptat o campanie de vaccinare cu doze booster pentru toată lumea. Dacă facem și noi asta și o facem corect, cred că putem, până în primăvară, să avem un control bun al situației”, a spus Fauci.