Autoritățile din Statele Unite ale Americii au implementat noi restricții aspre pentru limitarea contaminării. Washington, capitala americană, locul în care se află cele mai stricte jurisdicţiile în ceea ce priveşte măsurile legate de Covid-19 în SUA, va impune obligativitatea purtării măștii sanitare în spațiile închise.

Mască și în interior

Noua resctricție, de a avea mască de protecție și în interior, va deveni indispensabilă începând cu săptămâna viitoare, a anunţat primarul Washingtonului, potrivit AFP.

„Începând de luni, 22 noiembrie, Washingtonul va ridica obligaţia în vigoare de a purta mască în interior”, a declarat primarul democrat Muriel Bowser.

Utilizarea măștii de protecție este obligatorie în timpul deplasării cu transportul public, în toate unitățile de învățământ, în biblioteci, azile de bătrâni, dar şi în unele clădiri destinate activităților publice. Încă din timpul verii, în Washington a fost implementată obligativitatea de a purta mască atât de persoanele vaccinate, cât și de cele neimunizate prin injecție. Această măsură a fost impusă din cauza creşterii numărului de contaminări provocată de varianta Delta. Din acest motiv, capitala Statelor Unite ale Americii se număra printre jurisdicţiile cu cele mai stricte măsuri sanitare din întreaga țară.

Cauza acestei restricții

Această restricție a fost propusă din cauza sezonului de gripe și răceli ce apare în timpul anotimpului rece şi a sărbătorilor de iarnă. Deși nu ţine, însă, cont de recomandările Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC). În ciuda faptului că criza sanitară din SUA pare să se echilibreze, CDC atenţionează pe site-ul său că Washingtonul rămâne un loc unde circulaţia virusului este în continuare „substanţială”, având 572 de contaminări doar în ultima săptămână. Totodată, oficialitățile americane doresc să utilizeze vaccinarea populației ca unealtă împotriva stopării pandemiei.

Vaccinarea copiiilor cu vârste între 5 – 11 ani

Din dorința de a depăși cât mai repede perioada epidemică, în Statele Unite ale Americii a fost autorizată imunizarea prin vaccin a minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. O cantitate optimă pentru copiii sub 12 ani este o treime din doza administrată adulților și adolescenților. Vaccinul va fi administrat în două doze, la interval de trei săptămâni. Datele Pfizer au arătat că vaccinul pentru această grupă de vârstă pare să ofere niveluri ridicate similare de anticorpi cu cele observate la grupele de vârstă mai înaintate. Anticorpii produși au demonstrat capacitatea de a neutraliza varianta Delta.