“În ultima vreme am avut mai multe întâlniri cu trusturile media pentru a vedea  cum putem lucra mai bine împreună. Pe măsură ce tot mai mulți oameni primesc știri din locații precum Facebook, avem responsabilitatea de a crea o comunitate informată și de a ajuta la construirea unei înțelegeri comune. Nu putem face acest lucru fără jurnaliști, dar știm, de asemenea, că noile tehnologii pot îngreuna editorii să finanțeze jurnalismul pe care se bazează toți. Pentru a fi un partener mai bun pentru industria de știri, am început proiectul Facebook Journalism. Scopul nostru este de a colabora mai mult cu newsroom-urile pentru a dezvolta produse cum ar fi articole instant și instrumente pentru jurnaliști pentru a-și raporta povestirile”, scrie Zuckerberg.

Facebook va testa serviciul cu un număr limitat de publisheri din Statele Unite și Europa. Testele vor începe spre finalul anului, urmând ca, în funcție de evoluția acestora, Facebook să decidă mai întâi extinderea testării și apoi lansarea oficială a serviciului. Paywall-ul Facebook va fi disponibil exclusiv pentru formatul Instant Articles. Veniturile generate de acest sistem vor merge în întregime la publicații. În plus, șeful Facebook promite o vizibilitate mai bună în cadrul rețelei sociale pentru publicațiile media. 
“Vrem să ajutăm publicaţiile să-și mărească abonamentele. Dacă oamenii se abonează după ce vor vedea știri pe Facebook, banii vor merge direct la editori care muncesc din greu pentru a descoperi adevărul”, explică Zuckerberg.

“De asemenea, facem o actualizare în această săptămână pentru a ajuta mai mulți oameni să vadă unde provin știrile pe care le citesc pe Facebook. Atunci când oamenii caută un articol sau găsesc unul popular, vor vedea și logo-urile publicaţiilor. Această actualizare a venit din conversațiile pe care le-am avut cu editorii de știri din întreaga lume. În cele din urmă, obiectivul nostru este de a pune logo-ul unui editor alături de fiecare articol de știri de pe Facebook, pentru ca toată lumea să înțeleagă mai multe despre ceea ce citesc”, mai spune Zuckerberg.