Windows XP a pierdut în decembrie 2,4% din cota de piaţă, ajungând la 46,5% conform firmei Net Applications. În patru luni, din septembrie până în decembrie, cota de piaţă a Windows XP s-a redus cu 11 procente.
Motivul pentru care majoritatea utilizatorilor renunţă la XP este Windows 7. Cel mai nou sistem de operare al americanilor a câştigat 2,4 puncte procentuale în decembrie, cota de piaţă crescând la 37%.
XP, un sistem de operare vechi de zece ani, va pierde luna aceasta 3,5 puncte procentuale, conform Net Applications. Microsoft i-a anunţat pe clienţi încă din luna iulie a anului trecut că în 2014 va retrage suportul pentru acest sistem de operare.
Cei de la Net Applications estimează că Windows 7 va deveni cel mai utilizat sistem de operare din lume în luna aprilie, cu câteva luni mai devreme decât estimau anterior.
Atunci când Windows 8 va fi lansat pe piaţă, Windows 7 va deţine între 50 şi 52% din piaţa sistemelor de operare. Net Applications calculează cota de piaţă a sistemelor de operare analizând date de la 160 de milioane de utilizatori unici.