USR este în aer. Demisia Florinei Presadă a cutremurat întreaga sceană politică. Ea a acuzat atunci că „dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă”. Potrivit acesteia, aceste elemente ar fi devenit emblematice în partid.

Dan Barna a sărit și el la atac. El susține că fosta senatoare a demisionat din USR din cu totul alte motive. Decizia ei ar fi legată de „o nemulțumire” legată de o funcție pe care nu a obținut-o. Declarațiile lui Barna au fost făcute vineri seară, la Digi24.

„Chiar am vorbit în această seară cu Florina, mie îmi pare rău că a decis să plece, are oricând ușa deschisă în USR dacă dorește să revină. I-am urat succes în noua abordare pe care a anunțat-o și în spațiul public, oricând e binevenită”, a spus Dan Barna.

„Dincolo de ce a transmis ea în spațiul public, era o nemulțumire legată că n-a obținut o funcție pe care ea și-a dorit-o. I-am spus că politica e un drum lung și o activitate de termen lung, i-am spus că e binevenită dacă dorește să revină. E firesc, se întâmplă astfel de lucruri. Îmi pare rău că a plecat, era un om valoros în echipa USR. A decis să meargă pe o altă cale, nimic de adăugat”, a completat liderul USR.

USR, ipocrizie şi politică de gaşcă

Florina Presadă era una dintre vocile critice la adresa conducerii în ultima perioadă. Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Presadă a spus că nu se mai regăseşte de ceva vreme în această construcţie politică. “Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR.”

Florina Presadă aducea acuzații grave în decembrie, după alegerile parlamentare.

“Un scor dezastruos pentru Alianța USRPLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace. Și același refuz al realității din partea conducerii partidului.