Conform unor surse, partidul USR PLUS a transmis că a obținut un scor istoric, adunând până la 40% din voturi.

De 20 de ani, Clujul a fost fief al PDL și PNL, dar alegerile europarlamentare de duminică demonstrează că mentalitatea clujenilor se schimbă. Alegătorii au judecat populismul extrem al primarului Emil Boc.

Lui Emil Boc, oamenii îi reproșează că nu a făcut mai nimic pentru oraș, nu a mai construit grădinițe sau creșe, blocuri pentru tineri, etc.

În Cluj Napoca, USR Cluj are pe numărătoarea paralelă în jur de 40 la sută, din voturile exprimate în Cluj Napoca, PNL 29% și PSD numai 9%. Emil Boc își pierde treptat influența politică și nu mai trage lista. El a câștigat Primăria Cluj-Napoca cu 70% și PNL s-a culcat pe lauri, dar realitatea este mult diferită de postările de pe Facebook. Clujenii vor fapte, iar lista PNL nu este credibilă, potrivit evz.ro.

De asemenea, Cluj este primul județ din țară în care pragul de validare pentru referendum a fost atins, la ora 16 prezența la urne fiind 34,53%.

Conform numărătorii paralele efectuate de partid, PNL ar fi câștigat alegerile europarlamentare în județul Arad și Sibiu. În Arad ar fi obținut 37% din voturi, iar în Sibiu 48,33%.