'Ţinând cont de dezvăluirile apărute în ultima perioadă referitoare la activitatea şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară este subordonată Parlamentului României, Uniunea Social Democrată este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului României, referitoare la activitatea acestei autorităţi', se arată în comunicatul USD.

Reprezentanţii alianţei consideră că, printr-o astfel de anchetă, se vor putea clarifica aspectele sesizate de mass-media cu privire la câştigurile salariale ale conducerii ASF.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este responsabil pentru situaţia salariilor mari de la ASF şi trebuia să insiste mai mult ca aceia care au 'salarii uriaşe' să plătească o taxă specială.

'Sunt responsabil de ce s-a întâmplat, trebuia să insist mult mai mult ca aceia cu salariile acestea uriaşe să plătească o taxă specială. N-am voie să umblu eu la salariile lor pentru că şi le stabilesc singuri. Nu sunt la Guvern, sunt în subordinea Parlamentului, dar pentru cei cu salarii atât de mari cred că trebuia să insist mai mult pentru o taxare specială', a afirmat Ponta la un post de televiziune.

Te-ar putea interesa și: