Rusoaica a dominat meciul, controlând majoritatea schimburilor de mingi din primul set, şi a decis soartea acestora fie prin lovituri direct câştigătoare, fie prin greşeli neforţate. Aflat în tribune alături de Andrei Pavel, Darren Cahill nu a putut coborî alături de Halep, întrucât la turneele de Grand Slam nu este permis on-court coaching-ul.

Deşi jucătoarea Rusiei a avut 4-1 în al doilea set, Halep a reuşit să închidă setul pe propriul serviciu. Șarapova a avut cinci şanse de re-break și a condus majoritatea schimburilor de mingi şi în acest set, însă, după ce a condus cu 4-1, loviturile ei au fost mai puțin precise şi a comis din ce în ce mai multe greşeli.

Cel de-al treilea set a avut un parcurs oarecum similar. Șarapova a avut 3-0, pentru ca Halep să muncească pentru revenire. La 5-3, Simona părea că poate să facă acest lucru, însă nu a reușit să facă break-ul.

Simona, care anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, va primi pentru participare 10 puncte şi 50.000 de dolari.

Conform Agerpres, Halep este a treia româncă învinsă în primul tur la US Open în acest an, după Irina Begu, eliminată de Katerina Kozlova (Ucraina), cu 6-2, 7-6 (7), şi Mihaela Buzărnescu, întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu 6-1, 7-5.

Alte trei românce vor mai juca în primul tur, Monica Niculescu (va evolua contra franţuzoaicei Kristina Mladenovic), Sorana Cîrstea (adversară olandeza Lesley Kerkhove) şi Ana Bogdan (împotriva americancei Taylor Townsend).


Te-ar putea interesa și: