NATO trebuie să se pregătească pentru o agresiune rusă sub toate formele, a declarat Michael Fallon referindu-se la un 'pericol real' pentru Estonia, Letonia şi Lituania, toate trei membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi înarmează pe rebeli şi trimite mii de soldaţi în Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir 'Putin mă îngrijorează', a declarat Michael Fallon pentru cotidianul Times. 'Sunt îngrijorat din cauza presiunii pe care o exercită asupra ţărilor baltice, a modului în care testează NATO', a adăugat el, amintind recentele zboruri ale unor bombardiere ruseşti în apropierea spaţiului aerian al Marii Britanii şi arestarea unui poliţist estonian inculpat pentru spionaj de justiţia din Rusia de la 5 septembrie, situaţie ce a antrenat tensiuni în relaţiile dintre Moscova şi Tallinn.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat că Michael Fallon a făcut declaraţii ziariştilor britanici care îl însoţesc într-o vizită în Sierra Leone, fără să precizeze conţinutul acestora.

Declaraţiile demnitarului britanic intervin după ce separatiştii proruşi au administrat o nouă înfrângere Kievului, obligând armata guvernamentală să abandoneze oraşul strategic Debalţevo. În acest context, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a cerut trimiterea unei misiuni de poliţie a UE sub mandat ONU pentru menţinerea păcii în estul ţării.