Dupa ce saptamana trecuta a fost una destul de grea pentru pietele financiare din intreaga lume, prima sesiune de tranzactionare din aceasta saptamana se deruleaza in acelasi ritm de depreciere.

Astfel, dupa ce sesiunea de vineri a Bursei de la Tokyo s-a incheiat intr-o scadere de 3,50%, in sedinta de astazi indicele Nikkei a continuat  sa se deprecieze. La ora redactarii acestui material, indicele Bursei de la Tokyo inregistra o scadere de 0,70%, reusind sa-si mai revina dupa o depreciere de la mijlocul sedintei de 1,70%.

Indicele Bursei de la Hong Kong a deschis saptamana tot pe rosu, fiind ceva mai afectat decat indicele Nikkei. Astfel, acesta inregistra la mijlocul sesiunii o depreciere de 1,76%.

UPDATE: Indicele Nikkei a inchis sedinta de astazi intr-o scadere de 1,21%, pierzand in total 87,07 de  puncte si ajungand astfel la 7086,03, cel mai scazut nivel din utlimii 25 de ani.

Motivele pentru care piata financiara japoneza a evoluat in felul acesta sunt legate de ingrijorarile investitorilor privind viitorul companiei americane General Motors care se apropie din ce in ce mai mult de punerea sub protectia legii falimentului, dar si de intarzierea Chinei de aplicare a celui de-al doilea plan de relansare economica.

Analistii financiari afirma cu certitudine ca astazi vor urma noi deprecieri bursiere care vor culmina cu o scadere importanta a Bursei de la New York.