Agenţia de publicitate TBWA Bucureşti a cerut în instanţă intrarea în insolventă a companiei Danone România, potrivit unui dosar înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe data de 7 august.

Primul termen de judecată în cazul acestui dosar (vezi detalii aici) a fost stabilit pentru data de 5 octombrie.

UPDATE:

Oficilaii Danone au declarat pentru capital.ro că vor încerca să rezolve probleme apărute şi că nu se află în situaţia de a nu onora obligaţiile financiare.

„Danone nu are nici un fel de problema in a-si onora obligatiile financiare. Am aflat cu surprindere de aceasta situatie. Am demarat verificarile interne necesare pentru a identifica originea neintelegerii legate de colaborarea din anul trecut. Ne aflam in contact cu fostul nostru partener, pentru a rezolva aceasta chestiune in cel mai scurt timp”, a declarat Andreea  Mureşan, PR Manager Danone Români.

TBWAMERLIN face parte din reteaua din reteaua TBWAWorldwide, o retea ce apartine Omnicom Group Inc., unul dintre cele mai mari grupuri de marketing şi comunicare din lume, care oferă servicii de  publicitate, media, startegie, marketing, relatii publice şi alte servicii specializate de comunicare.

Compania Danone PDPA România face parte din Grupul Danone, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară. Grupul Danone a înregistrat în 2008 vânzări de peste 15,22 miliarde euro.

În România, Danone a înregistrat, în anul 2008, o cifră de afaceri de peste 422 milioane de lei. Compania are în prezent peste 700 de angajaţi şi un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs.