Un grup de patru investitori privaţi, printre care şi centrul medical Bio Terra Med, au alocat 3 milioane de euro dezvoltării primului centru clinic privat de tratament al tumorilor canceroase din România, HIFU Terramed Conformal.

Acesta este o premieră pe piaţa serviciilor medicale private din ţara noastră asigurând tratarea tumorilor benigne sau maligne localizate în ficat, pancreas, rinichi, os, sân, uter, sfera ORL, prostată, muşchi şi ţesut adipos.

Centrul beneficiază de un echipament performant denumit HAIFU JK 200, generator de ultrasunete focalizate de intensitate înaltă care distrug ţesutul canceros prin supraîncălzirea acestuia. Doar costul aparatului a fost de 1,2 milioane de euro. La acesta se adaugă şi restul echipamentelor medicale pentru radiologie, imagistică, terapie intensivă şi chirurgie, care au absorbit o investiţie de 80.000 de euro.

Centrul are o suprafaţă de 500 mp şi cuprinde două cabinete, o sală de tratament, o secţie de radioterapie şi 5 rezerve. Centrul clinic este localizat în zona Mihai Bravu din Bucureşti.

„Centrul clinic a apărut dintr-o nevoie reală existentă pe piaţa serviciilor medicale din România”, a declarat doctorul Nicolae Verga, directorul medical al centrului HIFU Terramed Conformal.

UPDATE: Costuri care pleacă de la 1.200 de euro

Costurile de la care pleacă tratarea unei tumori în cadrul centrului clinic HIFU Terramed Conformal din România sunt de 1.200 de euro, potrivit declaraţiei lui Nicolae Verga. „Pentru o tumoare beningnă de 4/4/4 cm tarifele pe care le percepem sunt de 1.200 de euro. Pentru o tumoare malignă de aceleaşi dimensiuni, costurile pleacă de la 1.500 de euro”, a declarat oficialul HIFU Terramed.

Verga a subliniat că, de cele mai multe ori, o singură şedinţă de tratament prin intermediul tehnologiei HAIFU duce la vindecarea pacientului sau la ameliorarea stării acestuia, atunci când este vorba de un cancer avansat. Directorul medical al centrului a declarat, de asemenea, că procedura poate fi repetată de mai multe ori pe acelaşi pacient, de cele mai multe ori nefiind necesară nici măcar o anestezie generală.

Verga a mai spus că ia în calcul o serie de discuţii cu Casa de Asigurări de Sănătate, vizând suportarea de către stat măcar a unui procent din costurile necesare pentru tratarea unui pacient prin tehnologia HIFU.

Deşi este o premieră în România, HIFU este folosită cu succes în 15 state din Europa, Asia sau America. Ţara noastră este a patra din Comunitatea Europeană care dispune de un astfel de aparat, alături de Marea Britanie, Italia şi Spania.

Metoda HFIU

Metoda HIFU-HCU reprezintă un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate. Fără a mai fi nevoie de o intervenţie chirurgicală sau de iradiere, tratamentul cu ultrasunete focalizate de intensitate înaltă (HIFU) este o procedură medicală complet nedureroasă pentru pacient, de mare precizie.

Astfel, distrugerea tumorilor canceroase se realizează imediat şi definitiv, fără a necesita spitalizare. Procedura poate fi repetată de câte ori este nevoie şi poate fi utilizată şi în cazul cancerului recurent. În plus, efectele adverse sunt diminuate comparativ cu metodele tradiţionale de tratament, durata procedurii fiind cuprinsă între 1 şi 4 ore.

Te-ar putea interesa și: