Compania britanica GKN, producatoare de piese auto si componente de avioane va face disponibilizari si va inchide unele fabrici la nivel international, ca urmare a reducerii ratei profitabilitatii.

GKN, care are numai in Marea Britanie circa 5.000 de angajati a anuntat „masuri ferme” pentru a contracara scaderea prognozata de 30% a profitului inaintea taxelor pentru al patrulea trimestru, precum si pentru a se adapta la scaderea continua a cererii.

Profitul inaintea platii taxelor in al patrulea trimestru, dar si cel anual este de asteptat sa fie sub previziuni. Astfel, pentru acest an, GKN se asteapta la o scadere cu 20% a profitului inainte de taxare, comparativ cu anul 2007, ca urmare a scaderii cu 19% a valorii actiunilor.

Grupul are aproximativ 2.500 de angajati in industria auto din Marea Britanie. Acestia isi desfasoara activitatea in doua fabrici, una in Birmingham, iar cealalta in Telford.

Pe de alta parte, compania a anuntat ca cei 2.500 de angajati din industria aeronautica nu vor fi afectati de aceasta revizuire a prognozei privind profitul.

Conform GKN, piata aeronautica a ramas puternica, asa cum a fost estimata anterior.

UPDATE:

GKN a anuntat ca reduce cu peste 5-6% personalul la nivelul grupului. Astfel, potrivit lui Kevin Smith, CEO al companiei, circa 1.400 din angajatii temporari vor fi disponibilizati.

„In ultimele luni am ajuns de la o crestere foarte foarte solida, intr-o pozitie in care afacerea noastra nu s-a mai aflat pana acum”, a declarat Smith, referindu-se la divizia din industria auto.

Sursa: Telegraph/Auto News