UPDATE: 'Am prezentat o notă prim-ministrului cu privire la modificările pe care intenţionez să le propun Comisiei pentru Agricultură în primul rând de la Senat şi apoi de la Camera Deputaţilor, în urma cererii de reexaminare pe care a formulat-o preşedintele României. După ce aceste modificări (…), de formă şi de fond, vor fi adoptate de către Parlament şi legea va fi retrimisă preşedintelui, nu va mai fi niciun fel de motiv pentru ca această lege să fie întoarsă', a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă la Guvern.

 

 

 

'Nu avem niciun fel de evidenţă, probabil că după ce vom forma această Direcţie specială (de control al Pieţei Funciare-n.r.) în Ministerul Agriculturii vom avea şi evidenţe mai clare cu privire la vânzarea de terenuri către persoane fizice străine sau persoane juridice străine', a spus Constantin.
În context, ministrul a precizat că a făcut toate demersurile pentru urgentarea aprobării legii de către Parlament, cu o serie de modificări care să grăbească promulgarea actului normativ de către preşedintele Băsescu.
'Am propus un calendar estimativ, am discutat şi cu domnul preşedinte Crin Antonescu, probabil că săptămâna viitoare sau peste două săptămâni va fi un Birou Permanent, va fi sesizată Comisia de specialitate, am discutat cu preşedintele Comisiei de specialitate, la sfârşitul acestei luni, înainte de începerea sesiunii parlamentare va fi avizat acest text, urmând ca în prima săptămână, 3-7 februarie, să fie avizat de plenul Senatului, în a doua săptămână de către Comisie şi plenul de la Camera Deputaţilor şi sperăm ca pe 12 februarie să fie transmis textul spre promulgare preşedintelui României', a explicat Daniel Constantin.
El şi-a exprimat convingerea că în noile condiţii nu mai există niciun motiv pentru care actul normativ să nu intre în vigoare, 'astfel încât cetăţenii români să aibă interesele apărate printr-un text de lege foarte bine formulat'.