Oferta Blue Air prin care această companie acceptă la transportul cu avionul bilete valabile cumpărate la tren pe ruta Bucureşti – Cluj-Napoca, ar putea încălca legea 158/2008, privind publicitatea înşelătoare, a anunţat, vineri, CFR Călători.

Potrivit unui comunicat al companiei feroviare, prin oferta sa, Blue Air induce în eroare călătorii. Mai mult, CFR Călători precizează că aceată ofertă ar putea crea o impresie falsă, potrivit căreia cele două moduri de transport sunt asemănătoare, şi că se poate călători cu acelaşi preţ şi cu avionul şi cu trenul.

Compania de transport feroviar subliniază că nu există niciun parteneriat între Blue Air şi CFR Călători pentru această promoţie.

„Asigurăm clienţii CFR Călători SA că această ofertă de schimb de bilete nu a fost construită cu participarea noastră şi că există prezumţia încălcării art. nr. 4 din Legea 158/2008, privind publicitatea înşelătoare”, se arată într-un comunicat al operatorului feroviar.

Operatorul de transport aerian low-cost a lansat, miercuri, o oferă promoţională pentru perioada 15 august – 15 septembrie, prin care persoanele care se prezintă la aeroport cu un bilet valabil la orice tip de tren pe ruta Bucureşti – Cluj-Napoca sau retur pot călători cu avionul fără a plati nimic în plus către aceeaşi destinaţie.

UPDATE: Blue Air spune că oferta sa este legală

Oferta Blue Air prin care clienţii pot schimba biletele de tren de pe ruta Bucureşti-Cluj Napoca şi retur cu tichete de avion nu încalcă legislaţia privind publicitatea şi nu prejudiciază companiile de transport feroviar sau rutier, susţine operatorul, răspunzând astfel Ministerului Transporturilor.

Blue Air a confirmat, într-un comunicat, lipsa unui parteneriat cu o altă companie de transport feroviar sau rutier pentru campanie promoţională respectivă. Operatorul aerian spune că vrea să asigure o alternativă de transport mai rapidă şi la un preţ accesibil, uneori mai redus în comparaţie cu alte forme de transport.

„Considerăm că prin această ofertă Blue Air nu aduce niciun fel de prejudiciu companiilor de transport feroviar sau rutier şi nici nu încalcă prevederile legii 158/2008 cu privire la publicitatea înşelătoare”, se menţionează în comunicat.

DETALII:
Citeşte şi Blue Air concurează CFR pe ruta Bucureşti – Cluj.