O aeronavă a companiei Tarom a aterizat de urgenţă azi pe aeroportul din Madrid, din cauza unei defecţiuni tehnice. Primele informaţii indică faptul că o fereastră s-a fisurat în timp ce avionul efectua un zbor pe ruta Bucureşti – Tenerife.

Potrivit declaraţiilor unuia dintre pasagerii aflaţi la bord, un geam al cabinei piloţilor s-a fisurat în timpul zborului şi a produs depresurizarea acesteia.

Avionul transporta peste 200 de persoane în momentul incidentului. În prezent, toţi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă din aeronava care ar fi trebuit să ajungă la ora 16.15 în Tenerife.

UPDATE:
Tarom confirmă „o fisură”. Nicio depresurizare

Potrivit operatorului de transport aerian, „în timpul zborului, echipajul a observat o fisură  în unul din straturile geamurilor cabinei şi a luat decizia de a ateriza la Madrid pentru verificare”.

Cursa Bucureşti – Tenerife a decolat de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti la ora 10.30 (ora locală) şi a aterizat, in jurul orei 13:00 (ora Spaniei), pe Aeroportul Barajas, Madrid.

Aeronava, de tipul Airbus A310, avea la bord 200 de pasageri şi 10 membri ai echipajului. Manevrele de coborâre şi aterizare s-au desfăşurat în siguranţă, urmând ca pasagerii să ajungă în Tenerife cu o altă aeronavă a companiei.

Tarom estimează că decolarea către Tenerife va avea loc la ora 21.00 (ora Spaniei).

„Pasagerii cursei au fost preluaţi de către reprezentanţii Tarom din Madrid şi li se oferă asistenţa corespunzătoare în asemenea situaţii”, a precizat compania.