Programul „Prima Casă” funcţionează în acest moment doar prin intermediul creditelor acordate de BRD. Deşi anunţaseră zilele trecute că sunt pregătite să înceapă şi ele creditarea prin programul guvernamental, mai multe bănci au dat înapoi azi, invocând mici detalii care trebuie puse la punct.

După ce BRD a acordat deja primul credit, Alpha Bank anunţa aseară că este pregătită să intre în program, după ce a semnat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri convenţia de garantare a creditelor.

Alpha Bank, „peste o zi, două”

Pentru că mai trebuie puse la punct unele „mici” amănunte, demararea efectivă a programului de creditate va avea loc „peste o zi, două”, au declarat azi pentru capital.ro reprezentanţi ai serviciului de relaţii cu clienţii ai Alpha Bank.

Banca Transilvania, „după 15 iulie”

O altă bancă care şi-a amânat „lansarea” este Banca Transilvania. Motivele invocate sunt aceleaşi: definitivarea ofertei astfel încât atunci când clienţii se vor prezenta la bancă să nu fie plimbaţi şi amânaţi pentru că nu se ştie ce comision sau ce asigurare trebuie plătită.

Ca urmare, Banca Transilvania îşi va amâna debutul până „după 15 iulie”, conform unor surse din interiul instituţiei bancare citate de capital.ro.

UPDATE:
Şase bănci au semnat convenţiile, urmează alte şase

Guvernul a semnat până în prezent convenţiile pentru programul „Prima Casă” cu şase bănci şi va semna, azi, documentele cu alte şase bănci, lansând totodată un apel către instituţii să pună cât mai rapid la dispoziţia clienţilor normele interne de aplicare a programului, a afirmat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Până în prezent au fost semnate convenţiile cu BRD, Alpha Bank, Banca Transilvania, Banca Românească, CEC Bank şi ATE Bank, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie semnate convenţii cu Raiffeisen, Unicredit, Emporiki, Millenium Bank, Intesa şi Volksbank.