Vedetele ultimelor zile a pieţei bursiere autohtone, acţiunile Băncii Transilvania au suferit o corecţie azi, după apariţia informaţiilor potrivit cărora NBG nu este interesată de preluarea BT.

„National Bank of Greece (NBG) nu este interesat de preluarea Bancii Transilvania”, a declarat directorul financiar al grupului elen, Anthimos Thomopoulos, citat în ediţia de miercuri a ziarului Xrimatistirio, preluat de Mediafax.

Thomopoulos a adăugat, pe de altă parte, că grupul este interesat să se extindă în regiunea sud-est europeană şi mediteraneană, însă prin achiziţionarea de companii mici.

Vineri, în presa elenă, au apărut informaţii potrivit cărora Banca Transilvania este o ţintă de achiziţie pentru grupul financiar grec NBG, care a obţinut recent, printr-o majorare de capital, 1,25 miliarde euro.

Aceste informaţii au crescut brusc interesul pentru titlurile TLV, care au înregistrat creşteri spectaculoase. Din păcate pentru cei care au cumpărat acţiuni TLV în utlimele zile, trendul pare a fi descrescător.

UPDATE 2: Uşoară revenire

Acţiunile Banca Transilvania au fost tranzacţionate încă de la deschidere la preţuri mai reduse decât ultima cotaţie de marţi. Cel mai mic preţ, de 1,29 lei, a fost plătit în jurul orei 11:45, când cotaţia era cu 7,2% sub referinţă. De la acest moment, acţiunile au revenit uşor spre cotaţiile zilei anterioare.

Ultimul transfer cu titlurile băncii a fost operat la 1,34 lei, preţ cu 3,6% sub referinţă, iar tranzacţiile au cumulat 3,8 milioane lei. Acţiunile s-au plasat astfel pe prima poziţie în topul lichidităţii, transferurile reprezentând mai mult de un sfert din rulajul Bursei.