În prima fază, produsul va fi disponibil în 8 oraşe – Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Ploieşti, Iaşi, Galaţi şi Alba Iulia. Toţi cei care locuiesc în zonele acoperite cu servicii UPC din aceste 8 oraşe se pot bucura acum de viteza de 500 Mbps, datorită reţelei şi tehnologiilor de ultimă oră implementate de UPC.

Un produs superior, disponibil pentru toţi cei din zona de acoperire

UPC România acordă o importanţă majoră segmentului de internet, o zonă cu potenţial semnificativ de creştere în condiţiile în care rata de penetrare a broadband-ului fix este încă mică în România (56% faţă de 76% media UE). Compania investeşte semnificativ în reţeaua sa, care poate livra fiecărui client rezidenţial viteze de download de până la 1 Gbps şi care are o capacitate de transfer de 4,9 Gbps, demonstrată public de către UPC în august 2013, o dată cu lansarea Fiber Power 200 Mbps. În luna aprilie a acestui an, UPC a anunţat că produsul de 200 Mbps este disponibil în toată aria sa de acoperire cu servicii de internet.

“Avem o reţea solidă, capabilă să susţină tehnologii de ultimă oră şi produse digitale superioare. Oferim viteze mari de internet, de până la 500 Mbps, dar şi o stabilitate crescută, ceea ce înseamnă o experienţă de navigare excelentă, confirmată de clienţii noştri – peste 90% sunt foarte mulţumiţi de produsul nostru de internet. Disponibilitatea produsului este esenţială – în toate oraşele în care avem internet Fiber Power, inclusiv 500 Mbps, oferim aceste viteze tuturor celor din zona de acoperire. Cu Fiber Power 500 Mbps adresăm acel segment de clienţi care foloseşte intensiv internetul pentru activităţi consumatoare de bandă. Pe măsură ce numărul dispozitivelor WiFi evoluează, creşte şi nevoia utilizatorilor de viteze mai mari. Ne dorim să le oferim tuturor clienţilor opţiuni şi servicii care să se potrivească obiceiurilor lor de consum”, declară Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer UPC România.

Fiber Power 500 Mbps este disponibil tuturor clienţilor UPC din cele 8 oraşe, datorită reţelei de ultimă generaţie a companiei, care are la bază tehnologia Eurodocsis 3.0. Toţi clienţii UPC din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Ploieşti, Iaşi, Galaţi şi Alba Iulia pot avea viteze de până la 500 Mbps în mediul online şi o conexiune stabilă, excelentă.

“Am revoluţionat în 2013 experienţa utilizatorilor prin lansarea Fiber Power 200 Mbps, viteza optimă pentru nevoile actuale ale unei familii, într-un moment în care pe piaţă existau doar produse cu viteze de până la 100 Mbps. Acum, demonstrăm încă o dată puterea reţelei UPC şi lansăm viteze mai mari, pentru utilizatorii care îşi doresc şi mai mult de la conexiunea lor la internet”, adaugă Robert Redeleanu.

Echipamente premium şi Wi-Fi inclus

Noutatea majoră o reprezintă modemul Hitron CGNV4 de tip WiFi eMTA, un echipament premium ce poate recepţiona viteze de până la 1 Gbps şi care integrează cel mai nou standard wireless, AC. Acest echipament, adus pe piaţa din România exclusiv de UPC, este oferit gratuit, în custodie, iar clienţii vor beneficia şi de WiFi inclus.  Modemul este compatibil şi cu serviciul de telefonie.

Fiber Power 500 Mbps este disponibil în această primă fază în 8 oraşe şi poate fi testat şi achiziţionat din orice magazin UPC din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Ploieşti, Constanţa, Iaşi, Galaţi şi Alba Iulia.