Renata Bendeac, după ce în mandatul său de șef la CNADNR s-a reușit performanța unică de a se demola o autostradă nouă, a primit bonus contracte de infratructură feroviară de miliarde de euro. Fosta șefă a CNADNR, Renata Bendeac, a eliberat biroul de la etajul 8 din clădirea unde se află Ministerul Transporturilor și companiile din subordine și s-a mutat la etajul 3 unde se află compania CFR SA. Bendeac s-a instalat la camera 19 unde ocupă funcția de director al direcției finanțări proiecte europene CFR SA.

Altfel spus, fosta șefă a CNADNR gestionează licitațiile de cel puțin 2 miliarde de euro pentru modenizarea infrastructurii feroviare între Arad și Simeria, porțiune aflată pe Coridorul IV paneuropean și monitorizează lucrări de 1,4 miliarde de euro.

În perioada în care Renata Bendeac a ocupat funcția de director în cadrul CNADNR a fost acuzată că a blocat mai multe proiecte de construcție a unor variante ocolitoare și drumuri naționale în ultima perioadă. Principalele responsabilități ale Renatei Bendeac au fost implementarea proiectelor pe autostrăzi, reabilitări drumuri naționale și variante ocolitoare. Derulerea și implementarea proiectului autostrăzii demolate de pe Sibiu-Orăștie era în responsabilitatea Renatei Bendeac.