Cu toate acestea, Gabriela Firea rezistă neașteptat de bine în sondaje, spune consilierul liberal din CGMB, Ciprian Ciucu. Iar motivele sunt două la număr:

  1. „PR-ul deșănțat pe care îl practică, controlararea cu fonduri ale primăriei a unor importante canale media și folosirea bugetului primăriei pentru diferite pomeni electorale (vezi vizitele din Grecia, de la mare, bani de biciclete etc.);
  2. Disocierea de PSD. Cu toate că este PSDistă până în măduva oaselor, promovată de PSD, cu multe funcții înalte la activ în PSD, are o rețea politică construită pe PSD, s-a delimitat de Liviu Dragnea, jucând cartea “independentului”, metodă folosită și de Sorin Oprescu în trecut, cu mare succes,” notează Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, conform posibilului contracandidat al Gabrielei Firea la fotoliul de primar general, sondajele o păstrează pe aceasta în jurul a 33% intenție de vot. Iar dacă în cazul PR-ului din bani publici, singurii care pot lua măsuri sunt cei de la Curtea de Conturi, în cea ce privește alăturarea Gabrielei Firea de PSD, opoziția trebuie să pornească o acțiune comună:

„Trebuie să o spunem tare și răspicat, cu toții mereu, până ce toți bucureștenii vor înțelege că GABRIELA FIREA ESTE PSD, Gabrieala Firea este PSD, este psd… Oamenii trebuie să înțeleagă că Gabriela Firea este un produs al PSD și al școlii dan_voiculesciene, acum, până nu va fi prea târziu,” conchide Ciprian Ciucu.