Procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe fostul primar al municipiului Brașov, George Scripcaru, și pe directorul regiei locale de transport în comun.

Cei doi sunt acuzați de șantaj și complicitate la șantaj într-un dosar privind publicitatea electorală în timpul campaniei de la alegerile locale.

”L-a amenințat pe unul din angajații societății comerciale”

Astfel, fostul primar George Scripcaru și directorul general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov, Mihai Cornea, sunt acuzați că au făcut presiuni asupra reprezentaților unei firme să retragă publicitatea electorală pe care o contractaseră în mijloacele de transport în comun din Brașov pentru un candidat la primărie și să promoveze în schimb, gratis, realizările primarului în funcție, George Scripcaru.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

SCRIPCARU GEORGE, la data faptei primar în exercițiu al municipiului Brașov, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată,

CORNEA GEORGE MIHAI, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj în forma complicității, comisă în formă continuată.

În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații societății comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Covasna

Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaților la Primăria Brașovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare.

În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formațiune electorală și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, „realizările” primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive”, se arată într-un comunicat DNA, potrivit digi24.ro.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Covasna, mai arată DNA, care precizează că ”această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului și a acordurilor de recunoaștere a vinovăției la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.