Actualul hotel Ana Airport a intrat într-un proces de renovare și se va alătura rețelei Mercure din primul trimestru al anului viitor. După lucrări, hotelul va avea 85 de camere, un bar, un restaurant, facilități wellness precum și săli de banchete pentru evenimente și parcare proprie. Acesta este cea mai apropiată unitate de cazare de Aeroportul Internațional Sibiu.

„Din momentul în care am decis refacerea hotelului, am luat legătura cu echipa AccorHotels și totul a evoluat conform așteptărilor noastre și chiar mai bine. Ei ne-au oferit un real sprijin pe parcursul întregului proces și suntem foarte fericiți că suntem parteneri în acest nou proiect ambițios numit Mercure Sibiu Airport” a declarat Dumitru Ghişe, proprietarul Pritax Invest, firma prin care a semnat contractul de franciză.

Proprietar al lanțului de benzinării Ana Oil, Ghișe mai deține clădirea istorică din centrul orașului Sibiu în care funcționează magazinul Zara și trei hoteluri: Ana Sibiu (85 de camere), Ana Tower din Sibiu (81 de camere) şi Ana Dome din Cluj-Napoca (109 camere), ultimele două fiind afiliate lanţului hotelier Golden Tulip. El a făcut parte din dosarul „Motorina“, instrumentat de DNA, în care a fost condamnat la șapte ani de închisoare și în care figura principală a fost fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar.

Brandul Mercure este folosit în peste 770 de proprietăți din 61 de țări. „România joacă un rol-cheie în strategia noastră de dezvoltare, o piață atractivă, cu potențial puternic pentru hoteluri sub mărci internaționale recunoscute, cum ar fi Mercure. Orbis este cel mai mare operator hotelier din Europa de Est cu un portofoliu de 127 de hoteluri și, prin deschiderea Mercure Sibiu Airport în parteneriat cu Pritax Invest, ne consolidăm în continuare poziția de lider în țară”, a declarat Gilles Clavie, Președinte și CEO al Orbis.

Recent, Orbis a semnat un contract de management cu Şeicul Ahmed bin Saif Al Nahyan, membru al uneia din cele şase familii conducătoare a Emiratelor Arabe Unite, care va construi un hotel ibis lângă Aeroportul Otopeni. Tot în ultima perioadă, grupul hotelier a semnat un acord și cu omul de afaceri timişorean Emil Cristescu pentru primul hotel ibis din Timişoara şi a dechis un hotel ibis Styles în Bucureşti, în parteneriat cu omul de afaceri Cristian Erbaşu.

 

„În timp ce profilul tipic al investitorilor în hoteluri a fost antreprenorul local care îşi diversifica activităţile, am observat, în ultimele 18 luni, o creştere a interesului din partea investitorilor internaţionali, fie familii de investitori, fie investitori instituţionali sau persoane cu venituri ridicate“, a declarat, într-un inteviu acordat revistei Capital, Emeline Sýkora-Wintrebert, director general pentru Europa de Sud-Est a AccorHotels/Orbis.

CITIŢI ŞI Atrage BOGAŢII LUMII şi creşte de şapte ani ÎNCONTINUU

Piaţa hotelieră din România a avut în 2017 cel de-al şaptelea an consecutiv de creştere, în cele aproape 100.000 de camere de hotel fiind înregistrate peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% faţă de anul precedent, respectiv 57% faţă de anul 2010, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

SURSA FOTO: Turnul Sfatului