Unul din cele mai circulate drumuri din țară, blocat de inundații. În estul țării, unde ciclonul din Marea Neagră a lovit cel mai puternic, drumurile naționale au fost acoperite de ape.

Drumarii au fost nevoiți să ceară ajutorul pompierilor, pentru a evacua apa de pe calea de rulare.

Unul din cele mai circulate drumuri din țară, blocat de inundații. Autoritățile au intervenit

Mai multe drumuri naţionale şi judeţene au devenit impracticabile, din cauza ploilor abundente.

S-au institutit restricţii pe DN 2, una dintre cele mai circulate şosele din ţară, care a fost inundat pe o porţiune din judeţul Bacău, dar şi pe DN 22 unde un mal de pământ s-a surpat.

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe DN2 (E85) Focşani-Bacău, la kilometrul 257+400 de metri, la ieşire din localitatea Răcăciuni, judeţul Bacău, din cauza ploilor şi a scurgerii apei de pe versanţi, carosabilul a fost acoperit cu apă pe sensul către municipiul Adjud.

Traficul s-a desfăşurat dirijat, pe celălalt sens în timp ce drumarii şi pompierii acţionează pentru îndepărtarea apei de pe suprafaţa de rulare.

Probleme sunt şi pe DN 22 (E87) Brăila-Tulcea, între localităţile Văcăreni şi Luncaviţa, în judeţul Tulcea, unde în urma ploilor din ultima perioadă, un mal de pământ s-a surpat.

Traficul este restricţionat în totalitate pe DN 22 iar circulaţia este deviată pe ruta DN 22–Măcin-DN 22D- Horia-DN 22F-Nalbant-DN 22A Cataloi-DN22 Tulcea. Probleme sunt şi pe drumuri judeţene.

Aluviunile au fost îndepărtate

Ulterior, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că au fost îndepărtate aluviunile de pe suprafața de rulare atât pe DN 2 Focșani-Bacău, la kilometrul 257+400 de metri, la ieșire din localitatea Răcăciuni, județul Bacău, cât și pe DN 22 Brăila-Tulcea, între localitățile Văcăreni și Luncavița, județul Tulcea, astfel că traficul a fost reluat în ambele sensuri.

Drumul Judeţean 204 D între Podul Zamfirei şi zona peco Bilieşti este încă impracticabil din cauza ploilor abundente, conform Poliţiei Vrancea.

Apa a trecut partea carosabilă şi nu se mai poate circula pe acest tronson, iar circulaţia se desfăşoară pe rute ocolitoare.

Poliţiştii au instituit filtre pentru a-i îndruma pe şoferi să nu pornească pe şoseaua inundată şi să circule pe rute ocolitoare unde ploile abundente nu au provocat atât de multe probleme.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.

Sursa foto: tulceanoastra.ro.
Sursa foto: glasulsucevei.ro.