Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) anunță lansarea www.licitatii-insolventa.ro, site-ul pe care orice membru UNPIR poate publica anunțurile de vânzare pentru bunurile provenite de la societățile aflate în insolvență.
Gândit cu precădere ca un produs B2B, site-ul se adresează tuturor oamenilor de afaceri și investitorilor locali – indiferent de sectorul economic pe care activează, dar și persoanelor fizice care doresc să achiziționeze autoturisme, apartamente sau alte bunuri care provin de la societățile din portofoliul practicienilor în insolvență.

„Am pornit acest demers având în vedere întregul context în care ne aflăm: o piață a insolvenței care crește susținut de 5 ani de zile, în care anual se deschid cu cel puțin 10% mai multe dosare de insolvență decât în anul precedent, volumul mic de lichidități de pe piață, dar și impactul spectaculos al internetului în mediul de afaceri. Practic, le-am oferit gratuit membrilor Uniunii un instrument care îi poate ajuta să facă față celei mai mari provocări profesionale actuale: aceea de a găsi cumpărători pentru bunurile pe care le gestionează sau investitori în afaceri funcționale”, a declarat Arin Octav Stănescu – Președinte UNPIR.

Structurat pe șase categorii principale: Afaceri, Auto, Imobiliare, Industrial, Office și Altele, site-ul reunește în acest moment peste 900 de anunțuri active de bunuri scoase la vânzare, cu o valoare totală de peste 800 milioane lei.
De asemenea, site-ul are și o versiune în limba engleză, disponibilă la adresa de web: www.goodsforsale.eu: „O dată cu impactul pozitiv pe care sperăm să-l obținem prin schimbările majore pe care le propune noul Cod al Insolvenței, ne-am dorit să ieșim din tiparele pe care le-am construit în ultimii ani, să încercăm să lărgim cercul de cumpărători și investitori cu care colaborăm și să facem un prim pas către piața europeană”, conchide Arin Stănescu.

Înființată în 1999, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență (UNPIR) este persoană juridică de utilitate publică, autonomă şi fără scop lucrativ, din care fac parte practicienii în insolvenţă. De asemenea, prin Legea privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale din România, a fost confirmat rolul UNPIR de autoritate competentă în evaluarea şi atestarea cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi a celorlalte state, care vor dori să activeze ca administratori judiciari sau lichidatori în România, având calitatea de practicieni în insolvenţă în statele în care îşi au domiciliul sau sediul profesional.

Printre proiectele UNPIR se numără: includerea în Clasificarea Ocupaţiilor din România (C.O.R.) şi a ocupaţiilor de administrator judiciar şi lichidator, definirea profesiei de practician in insolvență ca profesie liberală, definirea profesiei de practician în reorganizare şi lichidare și recunoașterea acesteia ca profesie reglementată, cât și iniţiativele de autoreglementare, precum: elaborarea codului de etică, stabilirea standardelor profesionale (prin realizarea unui manual de bune practici), elaborarea normelor şi procedurilor (procedura de analiză a abaterilor disciplinare).