"Noi ne gândim în felul următor: dacă o Uniune Energetică ar însemna să se asigure o medie europeană a preţurilor, pentru că preţurile se integrează într-o piaţă internă şi, normal, că şi preţurile din piaţă internă unică se aliniază la un preţ mediu. Va fi un preţ mediu egal peste tot. Din acest punct de vedere, noi, care la ora actuală avem un preţ sub media europeană, am putea teoretic să tindem să ajungem la preţul internaţional, care este unul mai mare. El se va egaliza", a spus Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit Ziare.com.

"Teoretic, nu putem să urcăm la nivelul existent pentru că noi venim cu un preţ mai mic, dar se va face o medie mai mare decât preţul existent, mai mică decât preţul internaţional, dar mai mare decât cel pe care îl avem acum. Acesta este un aspect pe care trebuie să îl luăm în considerare, dar cei care iniţiază această Uniune Energetică precizează faptul că, chiar dacă plătim ceva în plus, o să avem siguranţă", a afirmat şeful ANRE, prezent la o dezbatere.

Acesta a menţionat însă că există şi avantaje, însă, ţară noastră urmând să beneficieze de siguranţă în aprovizionarea cu gaze şi energie.