Preluarea celor două companii de asigurări va duce la întărirea cotei de piaţă a Uniqa, în special în Croaţia, unde Basler osiguranje Zagreb are o cotă de piaţă de 4,5% şi ocupă locul şase în topul celor mai mari companii de asigurări. Subsidiara din Serbia, Basler osiguranja, controlează doar 0,7% din piaţă şi ocupă locul 13 în rândul companiilor de asigurări.

‘Vânzarea operaţiunile din Croaţia şi Serbia are sens având în vedere că aceste divizii nu au atins niciodată ţintele propuse’, a declarat Stefan Schuermann, analist la Vontobel.

Uniqa, care concurează cu liderul Vienna Insurance Group AG atât în Austria cât şi în Europa de Est, intenţionează să-şi dubleze numărul clienţilor din fostul bloc comunist până în 2020. La finele lunii trecute, directorul general de la Uniqa, Andreas Brandstetter, a declarat că grupul austriac ar putea să utilizeze suma de 757 milioane de euro strânsă din vânzarea de acţiuni pentru a achiziţiona companii de talie medie pe oricare din cele 15 pieţe ale sale din Europa de Est.

În România, Uniqa Asigurări a încheiat anul 2012 cu o creştere de 32% a primelor brute subscrise, comparativ cu 2011, peste media pieţei de resort, valoarea acestora ridicându-se la 504,9 milioane de lei.

Sursa: Agerpres