UniCredit vinde aproximativ 16 milioane de acţiuni la preţul de 15,50 euro fiecare, unui investitor cipriot, O1 Group Ltd. Cumpărătorul vrea să-şi majoreze participaţia deţinută în CA Immo la 26%, a anunţat compania imobiliară austriacă.

UniCredit SpA este acţionarul principal iar restul acţiunilor CA Immo sunt în flotare liberă.

Surse anonime au declarat pentru Reuters că cel puţin trei investitori, inclusiv rivalele austriece S Immo AG şi Immofinanz AG au licitat pentru participaţia de 16,4%. Immofinanz Group este şi unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori şi investitori imobiliari din România, cu un portofoliu de 89 de proprietăţi (17 proprietăţi, 11 proiecte în dezvoltare şi 61 proiecte în stadiu de analiză), estimat la 991,1 milioane de euro.

Portofoliul de proprietăţi imobiliare a CA Immo era evaluat la 3,57 miliarde de euro la sfârşitul lunii iunie. Portofoliul este alcătuit în principal din proprietăţi imobiliare comerciale în Germania, Austria şi Europa de Est.

UniCredit a adoptat o serie de măsuri pentru a-şi întări bilanţul în perspectiva verificării calităţii activelor de către BCE. Recent, Federico Ghizzoni şi-a exprimat încrederea că banca va trece testele de stres derulate de BCE fără a avea nevoie de capital suplimentar. Criteriile anunţate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA) pentru testele de stres sunt mai favorabile decât se estima în domeniul imobiliar, unde UniCredit 'urmăreşte cu atenţie impactul expunerii sale la Europa de Est', a adăugat şeful băncii italiene.

Băncile europene trebuie să demonstreze că pot supravieţui unui declin al PIB-ului de 7%, conform reglementărilor testelor de stres prezentate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA). De asemenea, băncile trebuie să facă faţă unei scăderi de 14% a preţului locuinţelor şi unui declin de până la 19% a preţului acţiunilor, în cel mai defavorabil scenariu.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).AGERPRES