Acordul preliminar, care implică şi firma de consultanţă în restructurări Alvarez & Marsal, va fi anunţat marţi, susţine FT. În acest vehicul ar putea fi depozitate împrumuturi de miliarde de euro, se arată în articolul apărut în 'Financial Times'.

Cele două bănci italiene analizează valoarea portofoliului de credite neperformante, care vor fi transferate în vehicul, dar şi dacă vor contribui cu propriile fonduri la acest vehicul.

Reprezentanţii KKR nu au comentat informaţiile din publicaţia britanică, în timp ce oficialii UniCredit, Intesa şi Alvarez & Marsal nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Cea mai mare bancă italiană, UniCredit SpA, va concedia, până în 2018, aproximativ 6% din forţa sa de muncă, măsura făcând parte din planul său strategic, după ce, în 2013, a înregistrat pierderi record de 14 miliarde de euro (19 miliarde de dolari).

În 2013, banca italiană a pus deoparte 13,7 miliarde de euro pentru a acoperi pierderile din credite neperformante.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al UniCredit a urcat la 10,4% la sfârşitul lui 2013.

UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, bancă europeană de top cu prezenţa cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse pentru aproximativ 600.000 de clienţi activi, prin intermediul a 188 de sucursale.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Intesa Sanpaolo SpA a înregistrat în 2013 pierderi nete de 4,55 miliarde de euro (6,25 miliarde de dolari), din cauza creditelor neperformante şi a reducerii valorii unor subsidiare.

Banca a pus deoparte 7,1 miliarde de euro pentru a acoperi creditele neperformante, care au devenit o problemă majoră pentru creditorii italieni, din cauza recesiunii profunde cu care se confruntă a treia economie a zonei euro.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al Intesa a urcat la 12,3% la sfârşitul anului trecut, de la 11,2% la 30 septembrie 2013, fiind unul din cele mai ridicate din Italia.

Pe piaţa din România, Intesa Sanpaolo Bank România avea, la finalul lunii septembrie, peste 800 de angajaţi şi circa 100.000 de clienţi. Instituţia bancară deţine în prezent, la nivel local, în total 76 de unităţi (44 de sucursale şi 32 de agenţii).

În România, istoria locală a acestei entităţi financiare începe din anul 1996, iar din ianuarie 2008 numele băncii a devenit Intesa Sanpaolo Bank. Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum pe piaţa locală prin Intesa Sanpaolo Bank, dar şi prin Intesa Sanpaolo Leasing, Intesa Sanpaolo Real Estate România şi Exelia, companie specializată în servicii de suport şi operaţiuni back office. AGERPRES