Titlurile UniCredit au picat cu 9,2%, până la 5,75 euro, după ce acestea chiar au fost suspendate de la tranzacționare o perioadă scurtă, căzând cu peste 9,9%. Banca a spus că va vinde acțiuni la prețul de 1,943 euro bucata, prin intermediul drepturilor de subscriere, pentru a strânge de la investitori 7,5 miliarde de euro.
La aceste cotații, acțiunile UniCredit se află în zona minimelor din martie 2009. Prăbușirea UniCredit s-a resimțit și în indicele bursei din Milano, FTSE MIB Index, care scădea cu 1,5%.
Raportat la închiderea de ieri, prețul de ofertă din cadrul masivei majorări de capital prezintă un discount de 43%, excluzând aici valoarea drepturilor de subscriere.
În jurul orei 12.20, ora României, acțiunile UniCredit mai recuperaseră din scăderi și se tranzacționau la 5,885 euro, cu 7% sub ultimul preț de ieri. La acest nivel, capitalizarea UniCredit este de circa 12,34 miliarde euro.
În ultimele șase luni, acțiunile UniCredit au pierdut aproape două treimi din valoare, circa 62%, confruntându-se cu presiuni mari din partea investitorilor ca urmare pierderilor suferite de pe urma deținerilor de obligațiuni guvernamentale grecești și italiene.
Deși la începutul anului trecut anunța un plan ambițios în România, prin  UniCredit Țiriac Bank, banca italiană a anunțat recent că oprește motoarele dezvoltării pe plan local, trecând piața locală pe planul secund, și rămâne să se concentreze pe piețe precum Cehia, Polonia și Rusia.